Brokolice a květák zapečené v zakysané smetaně

Brokolice a květák zapečené v zakysané smetaně
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Porce: 4

Uvařte rozčleněné růžičky květáku a brokolice ve vodě s solí nebo kořením, dokud nezměknou, což trvá přibližně 5-7 minut, a pak je nechte okapat. V hluboké...

Ingredience aneb co potřebujete

1 brokolice
1 menší květák (nebo 1/2 většího)
2 kelímky (cca 300ml) zakysané smetany
1/2 kelímku (cca 100ml) smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce pomerančové hořčice
1 lžíce drceného pepře pěti barev
100 g parmezánu
sůl

Postup vaření podle receptu

Uvařte rozdělené růžičky květáku a brokolice v osolené nebo dochucené vodě do měkka, což trvá asi 5-7 minut, a poté je nechte okapat.

Ve velké pánvi smíchejte všechny zbývající ingredience a při nízké teplotě je jemně zahřejte, aby se dobře propojily.

Přidejte do směsi scezený květák a brokolici, jemně promíchejte a přeneste do zapékací misky. Můžete posypat ještě dalším nastrouhaným parmezánem.

Vložte do předehřáté trouby, můžete také použít gril. Pečte, dokud povrch nezíská zlatavou barvu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Brokolice a květák zapečené v zakysané smetaně

Brokolice a květák zapečené v zakysané smetaně je lahodný a výživný pokrm, který potěší nejen milovníky zeleniny. Tento recept kombinuje jemnou chuť brokolice a květáku, které jsou pečlivě uvařeny, a poté smíchány se zakysanou smetanou, čímž vzniká krémová a chutná omáčka. Po zapečení ve vejci a sýru získává pokrm zlatavou kůrku. Je ideální jako příloha k masu nebo jako samostatné jídlo pro vegetariány. Vynikající kombinace chutí a zdravých surovin činí tuto dobrotu populární volbou na každém stole.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (36 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vegetariánské
Štítky: Zelenina, grilování, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, slané, levné, česká, snadný, pro začátečníky, pro děti, do 50 korun, brokolice, pečení, letní recepty, bezmasá jídla, vegetarianské, z jednoho pekáčku, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Brokolice a květák zapečené v zakysané smetaně.

Přidat komentář