Brokolice a květák zapečené v zakysané smetaně

Uvařte rozčleněné růžičky květáku a brokolice ve vodě s solí nebo kořením, dokud nezměknou, což trvá přibližně 5-7 minut, a pak je nechte okapat. V hluboké...
Ingredience aneb co potřebujete
1 brokolice
1 menší květák (nebo 1/2 většího)
2 kelímky (cca 300ml) zakysané smetany
1/2 kelímku (cca 100ml) smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce pomerančové hořčice
1 lžíce drceného pepře pěti barev
100 g parmezánu
sůl
Postup vaření podle receptu
Uvařte rozdělené růžičky květáku a brokolice v osolené nebo dochucené vodě do měkka, což trvá asi 5-7 minut, a poté je nechte okapat.
Ve velké pánvi smíchejte všechny zbývající ingredience a při nízké teplotě je jemně zahřejte, aby se dobře propojily.
Přidejte do směsi scezený květák a brokolici, jemně promíchejte a přeneste do zapékací misky. Můžete posypat ještě dalším nastrouhaným parmezánem.
Vložte do předehřáté trouby, můžete také použít gril. Pečte, dokud povrch nezíská zlatavou barvu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Brokolice a květák zapečené v zakysané smetaně
Brokolice a květák zapečené v zakysané smetaně je lahodný a výživný pokrm, který potěší nejen milovníky zeleniny. Tento recept kombinuje jemnou chuť brokolice a květáku, které jsou pečlivě uvařeny, a poté smíchány se zakysanou smetanou, čímž vzniká krémová a chutná omáčka. Po zapečení ve vejci a sýru získává pokrm zlatavou kůrku. Je ideální jako příloha k masu nebo jako samostatné jídlo pro vegetariány. Vynikající kombinace chutí a zdravých surovin činí tuto dobrotu populární volbou na každém stole.