Špenátovo-sýrové lívanečky se dvěma dresinky

Špenátový protlak umístíme do mísy na zadělávání a necháme ho celé rozmrazit. V hrníčku smícháme droždí s trochou cukru a dáme na teplé místo, aby vzešlo.
Ingredience aneb co potřebujete
Na lívanečky
1 zmrazený špenátový protlak
1 hrnek mléka
1 hrnek hladké mouky
1 vejce
hrst jemných ovesných vloček
50 g strouhaného sýra
1/2 kostky droždí
sůl
sušený česnek
pepř
cukr (na rozdělání kvásku)
Na dresinky
400 g bílý jogurt
200 g zakysaná smetana
1 stroužek česneku
1 lžíce ostrého kečupu
1 rajče
sůl
Postup vaření podle receptu
Špenátový protlak vložíme do mísy na zadělávání a necháme ho zcela rozmrazit.
V hrníčku smícháme droždí s trochou cukru a necháme na teplém místě nakynout.
Do špenátu přimícháme mléko, mouku, vejce, sýr a vločky, osolíme a přidáme přibližně lžičku sušeného česneku. Nakonec vmícháme připravený kvásek. Důkladně promícháme a necháme na teplém místě. Osobně to dělám tak, že přikrytou mísu utěrkou vložím do mikrovlnné trouby, nastavím na 2 minuty na 160 W a poté ji nechám asi 20 minut neotevřenou.
Když se těsto hezky kyne, připravíme si omáčky. Skombinujeme jogurt se smetanou a rozdělíme směs na dvě části: do jedné přidáme rozmačkaný česnek, do druhé kečup a na drobné kostičky nakrájené rajče. Podle chuti dosolíme.
Nyní máme hotové těsto, které můžeme lžící nalévat na rozžhavenou pánev, aby vznikly malé lívanečky.
Smažíme z obou stran do zlatova a servírujeme s oběma omáčkami a zeleninovým přílohou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátovo-sýrové lívanečky se dvěma dresinky
Špenátovo-sýrové lívanečky jsou lahodným pokrmem, který spojuje jemnou chuť čerstvého špenátu a rozpuštěného sýra. Tyto nadýchané lívanečky jsou ideální jako lehký oběd nebo večeře, ale skvěle se hodí také jako předkrm na večírek. Podávají se obvykle se dvěma dresinky – jogurtovým a pikantním, které dodávají jídlu svěží a výraznou chuť. Tato kombinace je nejen chutná, ale také výživná a plná vitamínů. Vyzkoušejte je a užijte si harmonii chutí!