Velikonoční beránek

Velikonoční beránek
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Porce: 1

Když se blíží Velikonoce, je skvělá příležitost vytáhnout formu na beránka. V každé rodině se tato tradiční velikonoční pochoutka připravuje po svém...

Ingredience aneb co potřebujete

120 g másla
4 vejce
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
200 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
trocha šťávy z citronu
Na vymazání a vysypání formy
tuk
hrubá mouka

Postup vaření podle receptu

Pečící formu na beránka důkladně potřeme tukem a posypeme moukou. Troubu nastavíme na 170 °C a předehřejeme.

Z bílků vytvoříme tuhou šlehačku.

Máslo, žloutky a cukr smícháme do pěnové konzistence. Poté postupně přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Přidáme citronovou šťávu a na závěr jemně a opatrně zapracujeme sníh z bílků.

Nalijeme těsto do předem nachystané formy a pečeme ho přibližně 35 až 45 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Velikonoční beránek

Velikonoční beránek je tradiční český moučník, který se peče při oslavách Velikonoc. Jeho typický tvar připomíná beránka, což symbolizuje Ježíše Krista. Cukrová poleva a zdobení sypáním kokosového nebo mandlového prášku dodávají na výjimečnosti. Recepty se liší, ale většinou obsahují vejce, cukr, máslo a mouku. Po upečení se beránek často podává na velikonočním stole jako součást rodinných tradic, kde symbolizuje novou naději a jaro. Je to nejen lahodný dezert, ale i krásná dekorace, která překvapí každého návštěvníka.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (53 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: velikonoce, snadné, česká, snadný, pro děti, pečení, moučníky, ostatní, bábovky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Velikonoční beránek.

Přidat komentář