Velikonoční nádivka s uzeným masem

Velikonoční nádivka s uzeným masem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Na jaře, během Velikonoc, připravujeme nádivku. Hlavními ingrediencemi jsou rohlíky, uzené maso, vejce a mladé kopřivy. Příprava této pochoutky je…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g uzené krkovice
5 starších rohlíků
4 vejce
500 ml mléka
2 lžíce rozpuštěného másla + na vymazaní formy
sůl
mletý pepř
mladé kopřivy (možno i listy špenátu)

Postup vaření podle receptu

Maso a rohlíky nakrájíme na malé kousky, oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme na pevný sníh. Žloutky promícháme s náplní mléka, solí a pepřem.

Přelijeme to na nakrájené rohlíky a maso, přidáme zbytek mléka a dobře promícháme. Necháme to chvíli odpočinout, aby rohlíky nasákly.

Na závěr do směsi vmícháme jemně nasekané listy kopřivy a pak opatrně přidáme sníh z bílků.

Vymažeme formu máslem nebo ji vyložíme pečicím papírem, který také potřeme máslem. Následně naplníme formu nádivkovou směsí. Pečeme při 180 °C asi 40 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Velikonoční nádivka s uzeným masem

Velikonoční nádivka s uzeným masem je tradiční pokrm, který se na českých stolech objevuje během velikonočních svátků. Její základ tvoří světlý chléb, který se spolu s bylinkami, cibulí a uzeným masem smíchá a zapéká v troubě. Tato lahodná směs nabitá chutěmi symbolizuje příchod jara a obnovu. Nádivka se podává jako hlavní chod nebo příloha k velikonočnímu beránkovi a je oblíbená pro svou jednoduchost a skvělou chuť. Každá rodina má svůj vlastní recept, což dává nádivce unikátní charakter.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: velikonoce, oběd, snadné, večeře, slané, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, ostatní, bylinky, jarní, jiné maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Velikonoční nádivka s uzeným masem.

Přidat komentář