Borůvkový rozvar s Gorgonzolou

Borůvkový rozvar s Gorgonzolou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Borůvky zahřejeme, dokud se nerozvaří, poté přidáme vločky a necháme asi 8 minut na teple, aby směs zhoustla. Ochuťte a přidejte nakrájený sýr.

Ingredience aneb co potřebujete

400 g borůvek ve vlastní šťávě nebo mražených (v létě čerstvých)
100 g instantních kukuřičných vloček
chilli, skořice, cukr dle chuti
20 g gorgonzoly

Postup vaření podle receptu

Borůvky vaříme, dokud nezměknou a nebudou mít tekutější konzistenci. Poté přidáme vločky a necháme směs odpočívat na teple přibližně 8 minut, aby zhoustla. Okořeníme ji, přimícháme na kousky nakrájený nebo jemně nastrouhaný sýr a počkáme, až se chutě dobře propojí. Na povrchu ozdobíme kuličkami ze sýra.

Vynikající chuťovka nebo sladké zakončení jídla. Já jsem ho servírovala po polévce jako hlavní jídlo.

Měla jsem ten recept v ustřižených papírech už spoustu let.

V původním receptu byla použita Niva, ale já jsem ji vyměnila za Gorgonzolu, která podle mého názoru vychutnává lépe.

Určitě by koření a sýr neměly dominovat nad chutí borůvek, měly by ji pouze lehce podtrhnout.

Co jste ještě nevěděli o receptu Borůvkový rozvar s Gorgonzolou

Borůvkový rozvar s Gorgonzolou je delikátní kombi­nace sladkých a slaných chutí. Jemné borůvky jsou vařeny do intenzivního rozvaru, který zachovává jejich přirozenou sladkost a bohatou barvu. Až tento rozvar spojíte s krémovou a výraznou Gorgonzolou, vznikne jedinečný gastronomický zážitek. Tato neobvyklá směs se skvěle hodí jako dip k sýrům, či jako součást dezertů. Perfektně doplní chuťové nuance různých pokrmů a potěší každého milovníka netradičních chutí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Předkrm
Štítky: vaření, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, moučníky, letní recepty, podzimní, předkrmy, lesní ovoce, dezerty, zákusky, poháry

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Borůvkový rozvar s Gorgonzolou.

Přidat komentář