Borůvkový rozvar s Gorgonzolou

Borůvky zahřejeme, dokud se nerozvaří, poté přidáme vločky a necháme asi 8 minut na teple, aby směs zhoustla. Ochuťte a přidejte nakrájený sýr.
Ingredience aneb co potřebujete
400 g borůvek ve vlastní šťávě nebo mražených (v létě čerstvých)
100 g instantních kukuřičných vloček
chilli, skořice, cukr dle chuti
20 g gorgonzoly
Postup vaření podle receptu
Borůvky vaříme, dokud nezměknou a nebudou mít tekutější konzistenci. Poté přidáme vločky a necháme směs odpočívat na teple přibližně 8 minut, aby zhoustla. Okořeníme ji, přimícháme na kousky nakrájený nebo jemně nastrouhaný sýr a počkáme, až se chutě dobře propojí. Na povrchu ozdobíme kuličkami ze sýra.
Vynikající chuťovka nebo sladké zakončení jídla. Já jsem ho servírovala po polévce jako hlavní jídlo.
Měla jsem ten recept v ustřižených papírech už spoustu let.
V původním receptu byla použita Niva, ale já jsem ji vyměnila za Gorgonzolu, která podle mého názoru vychutnává lépe.
Určitě by koření a sýr neměly dominovat nad chutí borůvek, měly by ji pouze lehce podtrhnout.
Co jste ještě nevěděli o receptu Borůvkový rozvar s Gorgonzolou
Borůvkový rozvar s Gorgonzolou je delikátní kombinace sladkých a slaných chutí. Jemné borůvky jsou vařeny do intenzivního rozvaru, který zachovává jejich přirozenou sladkost a bohatou barvu. Až tento rozvar spojíte s krémovou a výraznou Gorgonzolou, vznikne jedinečný gastronomický zážitek. Tato neobvyklá směs se skvěle hodí jako dip k sýrům, či jako součást dezertů. Perfektně doplní chuťové nuance různých pokrmů a potěší každého milovníka netradičních chutí.