Bramborové lodičky s čedarem a slaninou

Tento předkrm je úžasná chuťovka..
Ingredience aneb co potřebujete
120 g čedar popřípadě nějaký jiný tvrdý sýr
8 ks brambory
70 g uzená slanina
20 g máslo
na ozdobu pažitka nebo petrželka
podle chuti mletý pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Předehřejeme si troubu na 200°C.
Omyté a osušené brambory propícháme párátkem a pokládáme na vymazaný plech a vkládáme do trouby. Pečeme alespoň 1hodinu. Když je vyndáme, měli by být křehké. V tu chvíli je rozkrojíme na půlky.
Troubu nevypínáme.
Lžící vydlabeme brambory tak, aby jsme neporušili slupku a aby nám uvnitř brambory zůstalo asi tak půl centimetru. Takhle vydlabané je potíráme rozpuštěným máslem a dáváme opět do trouby. Necháme je tam dokud nám nezezlátnou.
Na slabé proužky si nakrájíme slaninu a sýr na malé kostičky nebo nastrouháme nahrubo.
Brambory zevnitř osolíme, opepříme a plníme slaninou a sýrem. Takto je vkládáme opět do trouby a necháme je tam do doby než se nám roztaví sýr.
Po vyndání zdobíme nasekanou pažitkou či petrželkou a ihned podáváme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové lodičky s čedarem a slaninou
Bramborové lodičky s čedarem a slaninou jsou lahodným a oblíbeným pokrmem, který potěší jak dospělé, tak děti. Tyto malé bramborové "lodičky" se nejprve upečou do zlatova a poté naplní bohatou směsí z rozpuštěného čedaru a křupavé slaniny. Skvěle se hodí jako předkrm, svačina nebo dokonce příloha k hlavnímu jídlu. Jejich kombinace chutí a textur zaručuje chuťový zážitek, který si zamilujete. Podávejte je ještě teplé a ozdobené čerstvou jarní cibulkou pro svěží aroma.