Celestýnské nudle

Celestýnské nudle
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Porce: 1

Sváteční polévky si žádají luxusnější přílohy, jako jsou knedlíčky nebo nudle. Ideálně to splňují celestýnské nudle, které se smaží z těsta podobného palačinkám a poté se točí a...

Ingredience aneb co potřebujete

1 vejce
150 ml mléka
70 g polohrubé mouky
1 špetka prášku do pečiva
1 špetka soli
1 špetka muškátového oříšku
sušené bylinky (podle chuti)
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Vejce smícháme s mlékem a přidáme mouku. Tím vytvoříme silnější těsto na palačinky.

Do zmesi pridáme prášok do pečiva, soľ, muškátový oriešok a bylinky, a dôkladne premiešame metlou. Potom necháme chvíľu odstáť.

Na pánvi smažíme palacinky, ktoré následne zrolujeme a nakrájame na pásiky.

Vkládáme nudle do hotové polévky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Celestýnské nudle

Celestýnské nudle jsou tradiční český pokrm, který se obvykle podává jako příloha nebo samostatné jídlo. Tyto jemné nudle jsou vyrobeny z těsta s vajíčky a moukou, které se následně vaří a krájí na tenké proužky. Většinou se servírují v hustých polévkách, ale lze je podávat také s omáčkami nebo jako základ pro různé pokrmy. Jejich lehká a nadýchaná konzistence dělá z Celestýnských nudlí oblíbenou součást české kuchyně, dodávající pokrmům jedinečný chuťový zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (56 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: sváteční / nedělní, běžný den, slané, snadný, polévky, pro začátečníky, do 50 korun, knedlíčky nudle noky, smažení, rakouská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Celestýnské nudle.

Přidat komentář