Celestýnské nudle

Sváteční polévky si žádají luxusnější přílohy, jako jsou knedlíčky nebo nudle. Ideálně to splňují celestýnské nudle, které se smaží z těsta podobného palačinkám a poté se točí a...
Ingredience aneb co potřebujete
1 vejce
150 ml mléka
70 g polohrubé mouky
1 špetka prášku do pečiva
1 špetka soli
1 špetka muškátového oříšku
sušené bylinky (podle chuti)
olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Vejce smícháme s mlékem a přidáme mouku. Tím vytvoříme silnější těsto na palačinky.
Do zmesi pridáme prášok do pečiva, soľ, muškátový oriešok a bylinky, a dôkladne premiešame metlou. Potom necháme chvíľu odstáť.
Na pánvi smažíme palacinky, ktoré následne zrolujeme a nakrájame na pásiky.
Vkládáme nudle do hotové polévky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Celestýnské nudle
Celestýnské nudle jsou tradiční český pokrm, který se obvykle podává jako příloha nebo samostatné jídlo. Tyto jemné nudle jsou vyrobeny z těsta s vajíčky a moukou, které se následně vaří a krájí na tenké proužky. Většinou se servírují v hustých polévkách, ale lze je podávat také s omáčkami nebo jako základ pro různé pokrmy. Jejich lehká a nadýchaná konzistence dělá z Celestýnských nudlí oblíbenou součást české kuchyně, dodávající pokrmům jedinečný chuťový zážitek.