Špenátová polévka

Čerstvé listy špenátu patří k jaru a přinášejí pocit svěžesti. Zkuste tuto snadnou a chutnou polévku, která je plná zdraví. Samozřejmě ji…
Ingredience aneb co potřebujete
300 g čerstvého špenátu
50 g oleje
1 cibule
40 g hladké mouky
500 ml mléka
sůl
mletý pepř
4 stroužky česneku
Postup vaření podle receptu
Špenát dáme do malé části vroucí slané vody a krátce ho povaříme. Po uvaření špenát vytáhneme a jemně nasekáme.
Na tuku osmahneme jemně nasekanou cibuli, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku.
Jíšku neustále mícháme nebo šleháme metličkou a postupně ji zalijeme špenátovým vývarem, mlékem a vodou podle potřeby. Pak necháme na mírném ohni vařit asi 20 minut.
Nakonec přimícháme prolisovaný česnek, nakrájený špenát, pepř a případně dosolíme. Ještě asi 5 minut povaříme a poté odstavíme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátová polévka
Špenátová polévka je lehké a zdravé jídlo, které si oblíbili mnozí. Její hlavní ingrediencí je čerstvý špenát, bohatý na vitamíny a minerály. Polévka se obvykle připravuje z vývaru, brambor a koření, které dodávají pokrmu skvělou chuť. Můžete ji podávat s krutony nebo zakysanou smetanou pro zvýraznění chuti. Tato polévka je oblíbená nejen jako předkrm, ale také jako samostatné jídlo, ideální pro každý roční období.