Špenátová polévka

Špenátová polévka
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 5

Čerstvé listy špenátu patří k jaru a přinášejí pocit svěžesti. Zkuste tuto snadnou a chutnou polévku, která je plná zdraví. Samozřejmě ji…

Ingredience aneb co potřebujete

300 g čerstvého špenátu
50 g oleje
1 cibule
40 g hladké mouky
500 ml mléka
sůl
mletý pepř
4 stroužky česneku

Postup vaření podle receptu

Špenát dáme do malé části vroucí slané vody a krátce ho povaříme. Po uvaření špenát vytáhneme a jemně nasekáme.

Na tuku osmahneme jemně nasekanou cibuli, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku.

Jíšku neustále mícháme nebo šleháme metličkou a postupně ji zalijeme špenátovým vývarem, mlékem a vodou podle potřeby. Pak necháme na mírném ohni vařit asi 20 minut.

Nakonec přimícháme prolisovaný česnek, nakrájený špenát, pepř a případně dosolíme. Ještě asi 5 minut povaříme a poté odstavíme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátová polévka

Špenátová polévka je lehké a zdravé jídlo, které si oblíbili mnozí. Její hlavní ingrediencí je čerstvý špenát, bohatý na vitamíny a minerály. Polévka se obvykle připravuje z vývaru, brambor a koření, které dodávají pokrmu skvělou chuť. Můžete ji podávat s krutony nebo zakysanou smetanou pro zvýraznění chuti. Tato polévka je oblíbená nejen jako předkrm, ale také jako samostatné jídlo, ideální pro každý roční období.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (34 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, běžný den, levné, snadný, polévky, pro začátečníky, zeleninové, zdravé, smažení, vegetarianské

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Špenátová polévka.

Přidat komentář