Bramborová polévka s vejci a párkem

Na másle osmahneme hrubě nastrouhanou mrkev a na kousky nakrájený řapíkatý celer (také bulvový nastrouhaný). Poté přidáme brambory nakrájené na kostky,…
Ingredience aneb co potřebujete
3 větší brambory
3 vejce natvrdo
1 párek (nebo klobáska)
1 větší mrkev
2 řapíky celeru (nebo kus bulvy)
2 stroužky česneku
majoránka
1 špetka drceného kmínu
máslo
hladká mouka
1,5 l vývaru (nebo vody)
sůl
čerstvé bylinky (petrželka, libeček, pažitka)
Postup vaření podle receptu
Na másle osmahneme hrubě nastrouhanou mrkev a nakrájený řapíkatý celer (také nastrouhaný bulvový celer).
Nakrájené brambory na kostky přidáme, ochutíme kmínem a solí, a poté vše zalijeme vodou nebo vývarem (asi 1,5 litru).
Až je zelenina skoro měkká (asi po 10 minutách), vmícháme do pánve opečené plátky párku, nasekaná nebo nastrouhaná vejce, rozmačkaný česnek a majoránku.
V hrnci si z másla a mouky uděláme světlou jíšku, poté ji necháme vychladnout a vmícháme do polévky. Ještě asi 5 minut povaříme.
Ochuťte a odložte. Na závěr přidejte čerstvé bylinky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborová polévka s vejci a párkem
Bramborová polévka s vejci a párkem je tradiční pokrm, který zahřeje a potěší. Kombinace jemně vařených brambor, čerstvých vejci a chutného párku vytváří lahodnou a výživnou směs. Tato polévka je ideální variantou pro chladné dny a jednoduchá na přípravu. Hlavními složkami jsou brambory, které dodávají jemnost, a vejce, jež obohacují pokrm o bílkoviny. Před podáváním je dobré polévku dochutit bylinkami a kořením, které ji ještě více pozvednou. Objevte chuť domácí pohody s touto klasikou v každé české kuchyni.