Brokolicová polévka

Tato polévka je lehce připravitelná i pro úplné začátečníky. Je jemná a krémová, skvělá v jakémkoliv počasí – v létě příjemně osvěží, v zimě příjemně zahřeje. Pokud preferujete…
Ingredience aneb co potřebujete
750 g brokolice
10 g másla
1,5 l vývaru
1 stroužek česneku
100 ml smetany na šlehání
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
Postup vaření podle receptu
Brokolici zbavíme listů, umyjeme ji a rozřízneme na malé kousky, přičemž stonky oloupeme a nakrájíme na plátky.
Nasekaný česnek osmažíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými stonky.
Přidáme vývar a necháme ho na mírném plameni vařit asi 5 minut.
Do pokrmu vložíme růžičky brokolice a vaříme je po dobu 10 minut. Následně brokolici i vývar rozmixujeme.
Při neustálém míchání přilijeme smetanu a ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Brokolicová polévka
Brokolicová polévka je lahodný a zdravý pokrm, ideální pro všechny milovníky zeleniny. Tato krémová polévka se připravuje z čerstvé brokolice, cibule a brambor, které se vaří a následně mixují do hladka. Díky obsahu vlákniny a vitamínů je brokolicová polévka nejen chutná, ale také velmi výživná. Mnoho lidí ji servíruje s trochou smetany nebo strouhaným sýrem, což jí dodává na chuti. Je skvělou volbou pro lehký oběd či večeři a poslouží i jako předkrm na slavnostní tabuli.