Houbová polévka se smetanou

Velké množství čerstvých hub a kvalitní smetana promění obyčejnou bramboračku v luxusní pokrm na úrovni pětihvězdičkové restaurace. Nebojte se přidat hojně hub i smetany.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g čerstvých hub
200 ml smetany na vaření
1 velká cibule
3 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
2 brambory
1 mrkev
plátek celeru
1 lžička mleté papriky
4 kuličky nového koření
1 snítka rozmarýnu
kmín
sůl
mletý pepř
1 l vývaru (nebo vody)
petrželka
Postup vaření podle receptu
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené houby a kmín, a vše restujeme přibližně 5 minut. Na závěr přidáme papriku.
Nalijeme vývar, přidáme nakrájené brambory, nastrouhanou mrkev, celer, rozmarýn a nové koření. Vaříme, dokud se zelenina lehce nezměkne.
Do smetany přidáme mouku a poté směs nalijeme do polévky.
Uvaříme, ochutíme a nakonec na talíři posypeme nakrájenou petrželí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Houbová polévka se smetanou
Houbová polévka se smetanou je oblíbeným pokrmem, který zahřeje a potěší každého milovníka hub. Tato lahodná polévka je připravena z čerstvých nebo sušených hub, které se vaří s cibulí a kořením. Krémová textura, obohacená o smetanu, dodává polévce jemnost a bohatou chuť. Podávaná s čerstvým chlebem nebo krutony, stává se ideálním pokrmem na chladné dny. Houbová polévka je nejen chutná, ale také zdravá a výživná, díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů v houbách.