Falešná rybí polévka

Na másle osmahneme krupici, vytvoříme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem. Poté přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nastrouhanou nahrubo, osolíme a vaříme na mírném ohni.
Ingredience aneb co potřebujete
60 g másla
80 g krupice
1/2 celeru
1 malá petržel
2-3 mrkve
0,75 l vývaru ( může být i bujon)
1/8 l smetany (může být i mléko)
1 žloutek
sůl
svazek petrželové natě
osmažená houska
Postup vaření podle receptu
Na másle a krupici připravíme světlou jíšku, kterou následně zalijeme vývarem. Poté přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a při nízké teplotě občas mícháme, dokud není zelenina měkká.
Na závěr přidáme do polévky smetanu smíchanou se šlehaným vaječným žloutkem.
Polévku posypeme nasekanou petrželí a přidáme krutony.
Co jste ještě nevěděli o receptu Falešná rybí polévka
Falešná rybí polévka je oblíbené české jídlo, které zachycuje chuť moře bez použití skutečné ryby. Základními ingrediencemi jsou zeleninový vývar, brambory, mrkev, a koření, které společně vytvářejí delikátní a aromatickou chuť. Tato polévka je často obohacena o tofu nebo houby, které dodávají konzistenci a umami. Je ideální volbou pro vegetariány a vegany, kteří chtějí vychutnat tradiční chuť bez živočišných produktů. Falešná rybí polévka se podává teplá a často se zdobí čerstvými bylinkami.