Krémová fazolová polévka s koprem

Na másle osmahneme cibuli do sklovita, poté přidáme nakrájenou slaninu na kostičky a usmažíme. Počkáme, až se vše opeče, a posypeme hladkou moukou, abychom připravili světlou jíšku.
Ingredience aneb co potřebujete
250 g uvařených bílých fazolí
150 ml smetany na vaření
150 ml kysané smetany
1 cibule
100 g slaniny
1 l vývaru
kousek másla
2-3 PL hladké mouky
ocet na dochucení
čerstvý kopr
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Na másle osmahneme cibuli do sklovata, poté přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vše orestujeme.
Posypeme hladkou moukou, vytvoříme světlou jíšku, přilijeme vývar a důkladně promícháme.
Přidáme uvařené fazole, krátce povaříme, osolíme a přidáme smetanu. Necháme vařit asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a octem podle chuti.
Necháme směs chvíli odstát a poté přidáme nasekaný čerstvý kopr. Můžeme servírovat posypané opečenou slaninou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krémová fazolová polévka s koprem
Krémová fazolová polévka s koprem je lahodným pokrmem, který spojuje chuť jemných fazolí s osvěžujícím aroma kopru. Tato vydatná polévka se vyznačuje hladkou krémovou konzistencí, která je dosažena mixováním vařených fazolí s vývarem a smetanou. Kopr dodává pokrmu jedinečnou chuť a vůni, která harmonicky doplňuje fazolový základ. Ideální jako teplý start k obědu nebo lehká večeře, tato polévka potěší milovníky zdravé výživy i gurmány. Pokud hledáte chutný a výživný pokrm, krémová fazolová polévka s koprem je výbornou volbou.