Jarní bramborová polévka

Tato skvělá jarní polévka vám určitě zvedne náladu. Brambory jí dodávají plnost a medvědí česnek se šťovíkem přispívají k atraktivní barvě a intenzivní chuti, stejně jako libeček...
Ingredience aneb co potřebujete
3-4 brambory
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce špaldové mouky
1 malá lžička kmínu
1 hrst listů šťovíku
1 svazek medvědího česneku
libeček
petrželka
100 ml smetany
zeleninový vývar
sůl
Postup vaření podle receptu
Na rozpáleném másle a mouce připravíme jíšku, potom za stálého míchání přidáme zeleninový vývar, vyšleháme a přivedeme k varu.
Do hrnce dáme oloupané brambory nakrájené na kostky, přidáme kmín a vaříme, dokud nezměknou.
Jemně nakrájíme listy česneku a šťovíku, přidáme je s libečkem do polévky a krátce povaříme.
Na konci vše lehce prošleháme se smetanou, případně dochutíme solí a přidáme nasekanou petržel.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jarní bramborová polévka
Jarní bramborová polévka je lahodný pokrm, který osvěží vaše smysly a přinese do vašeho stolu chutě jara. Tento recept kombinuje čerstvé brambory, křehkou zeleninu a voňavé bylinky, které vytvářejí harmonickou směs. Polévka je krémová, ale zároveň lehká, ideální na jarní dny. Můžete ji podávat s čerstvým chlebem nebo krutony pro ještě lepší zážitek. Je to skvělý způsob, jak využít sezónní ingredience a potěšit rodinu zdravým a chutným jídlem.