Vaječno - bramborová polévka s koprem

Nejprve na másle osmažíme jemně nasekanou cibuli, poté přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a chvíli ji restujeme na mírném ohni, aby…
Ingredience aneb co potřebujete
4 brambory
4 vejce natvrdo
1 menší pikantnější klobása
1 malá cibule
1 zakysaná smetana
kousek másla ( cca 1,5cm )
2 PL hladké mouky
cca 1 l vývaru nebo o trochu víc
čerstvý kopr
sůl
Postup vaření podle receptu
Nejdříve na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, poté přidáme nakrájenou klobásu na kostičky a chvíli restujeme na mírném ohni, aby se uvolnila chuť a šťáva.
Posypeme moukou, promícháme a sautéujeme přibližně 2 minuty, poté přilijeme studený vývar. Zvyšíme teplotu a důkladně promícháme.
Do hrnce dáme kostky brambor, osolíme je a vaříme, dokud nezměknou. Při vaření občas zamícháme, aby se polévka díky mouce nepřichytávala, zejména na začátku, později už to není potřeba.
Na závěr přidáme zahřátou kysanou smetanu, která nesmí být studená, jinak se v polévce srazí. Nejlepší je nejprve ji smíchat s několika lžícemi horké polévky a poté ji pomalu vmíchávat do zbytku polévky.
Jistě, v této etapě přidáme také nakrájená vejce.
Necháme zahřát, ochutíme a po sejmutí z ohně přidáme nasekaný kopr.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vaječno - bramborová polévka s koprem
Vaječno-bramborová polévka s koprem
Vaječno-bramborová polévka s koprem je tradiční český pokrm, který okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Základ tvoří jemně vařené brambory, které se smíchají s osvěžujícím koprem a vejcem, přidávajícím krémovost a výživnost. Tato polévka je ideální do chladnějších dnů, kdy zahřeje a potěší své strávníky. Kopr dodává pokrmu nejen příjemnou vůni, ale i jedinečnou chuť, která se skvěle doplňuje s bramborami. Vyzkoušejte ji jako rychlý a zdravý oběd nebo večeři!