Bramborová polévka od babičky

Jednou z nejtypičtějších polévek české kuchyně je rozhodně bramboračka. Ovšem neexistuje pouze jeden způsob, jak ji připravit. Staré recepty našich babiček jsou toho jasným důkazem.
Ingredience aneb co potřebujete
4 brambory
1 větší mrkev
1 petržel (nebo trochu mražené zeleniny do polévky)
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
vývar
sůl
majoránka
bobkový list
česnek
houby (podle chuti)
Postup vaření podle receptu
Z másla a mouky uděláme jíšku a poté ji odložíme.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky, zeleninu a houby na menší části. Všechnu ingredience následně povaříme v vývaru.
Do polévky přimícháme připravenou jíšku na zahuštění, přidáme prolisovaný česnek, sůl a bobkový list a necháme krátce povařit.
Těsně před dokončením vaření přisypeme mletou majoránku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborová polévka od babičky
Bramborová polévka od babičky je lahodný pokrm, který mnohým připomíná nostalgické chvíle strávené v dětství. Její základ tvoří křupavé brambory, které se vaří do měkka a vytvářejí jemnou, krémovou konzistenci. Babička často přidávala také čerstvou zeleninu, bylinky a trošku smetany pro dokonalou chuť. Každá rodina má svůj vlastní recept, ale tajemství spočívá v lásce a péči při vaření. Tato výjimečná polévka zahřeje nejen tělo, ale i duši.