Kroupová polévka s uzeným masem a zeleninou

Fazole přeber, propláchni a na noc je vlož do ledničky do vody. Uzené maso nakrájej na malé kousky o velikosti jednoho centimetru. Mrkev a celer omyj, oloupej a nakrájej na…
Ingredience aneb co potřebujete
1 hrst bílých fazolí
50 g uzeného
1 mrkev
50 g celeru
50 g pórku
25 g másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml zeleninového vývaru
1 bobkový list
1 brambora
150 g krup
40 ml smetany ke šlehání
sůl,pepř
Postup vaření podle receptu
Fazole vlož do vody a nech je namočené v lednici přes noc. Uzené maso nakrájej na malé kostičky o velikosti jednoho centimetru. Očisti mrkev a celer a také je nakrájej na kostičky. Pórek nakrájej na kolečka o tloušťce půl centimetru.
Na pánvi rozpustíš máslo, poté přidáš nakrájenou zeleninu a asi 5 minut orestuješ. Zasypeš moukou, restuješ ještě 2 minuty a poté zavřeš vývarem. Přidáš uzené maso, namočené fazole a bobkový list.
Očisti brambory a nakrájej je na kostičky. Vlož je do hrnce spolu s kroupami, přilij smetanu a vař, dokud vše nezměkne. Na závěr osol a opepři podle chuti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kroupová polévka s uzeným masem a zeleninou
Kroupová polévka s uzeným masem a zeleninou je sytý a chutný pokrm, který si získal srdce mnoha milovníků české kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou kroupy, uzené maso a čerstvá zelenina, což dohromady vytváří lahodnou a výživnou kombinaci. Polévka je ideální na chladné dny, kdy zahřeje a dodá energii. Uzená chuť masa se skvěle doplňuje s jemným aroma vařené zeleniny, což činí tuto polévku nejen chutnou, ale i velmi voňavou. Perfektní volba pro rodinné obědy či večeře, která potěší každého strávníka.