Játrovo-zázvorové knedlíčky do polévek

Máslo smícháme s vejcem, solí, pepřem, nastrouhaným zázvorem, majoránkou a nastrouhaným játry. Přidáme strouhanku nebo mouku pro zahuštění a pak z toho rukama vytváříme…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g čerstvých drůbežích jater
1 lžíce másla
1 vejce
trochu soli
špetka pepře
2-3 cm nastrouhaného zázvoru
lžička majoránky
strouhanka
petrželka
Postup vaření podle receptu
Utřeme máslo s vajíčkem, solí, pepřem, nastrouhaným zázvorem, majoránkou a nasekanými játry. Směs zahustíme strouhankou nebo moukou a vytvarujeme malé knedlíčky.
Položíme je na prkénko a před tím, než začne vaření polévky, je necháme trochu oschnout.
Obalíme je v nasekané petrželce a poté je vložíme do vroucí polévky, promícháme a vaříme přibližně 16 minut.
Při rozkrojení zjistíme, jestli jsou knedlíčky již uvařené.
Co jste ještě nevěděli o receptu Játrovo-zázvorové knedlíčky do polévek
Játrovo-zázvorové knedlíčky do polévek jsou lahodným a originálním pokrmem, který obohacuje tradiční české polévky. Tyto knedlíčky se vyrábějí z jemně mletých jater, která dodávají svíravou chuť, a zázvoru, který jim propůjčuje pikantní a aromatickou škálu chutí. Skvěle se hodí do vývarů nebo hustších polévek, kde obohatí každé sousto. Díky své textuře a jedinečné chuti jsou játrovo-zázvorové knedlíčky oblíbenou volbou pro milovníky netradičních receptů, které chtějí objevovat nové gastronomické zážitky.