Játrovo-zázvorové knedlíčky do polévek

Játrovo-zázvorové knedlíčky do polévek
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Máslo smícháme s vejcem, solí, pepřem, nastrouhaným zázvorem, majoránkou a nastrouhaným játry. Přidáme strouhanku nebo mouku pro zahuštění a pak z toho rukama vytváříme…

Ingredience aneb co potřebujete

250 g čerstvých drůbežích jater
1 lžíce másla
1 vejce
trochu soli
špetka pepře
2-3 cm nastrouhaného zázvoru
lžička majoránky
strouhanka
petrželka

Postup vaření podle receptu

Utřeme máslo s vajíčkem, solí, pepřem, nastrouhaným zázvorem, majoránkou a nasekanými játry. Směs zahustíme strouhankou nebo moukou a vytvarujeme malé knedlíčky.

Položíme je na prkénko a před tím, než začne vaření polévky, je necháme trochu oschnout.

Obalíme je v nasekané petrželce a poté je vložíme do vroucí polévky, promícháme a vaříme přibližně 16 minut.

Při rozkrojení zjistíme, jestli jsou knedlíčky již uvařené.

Co jste ještě nevěděli o receptu Játrovo-zázvorové knedlíčky do polévek

Játrovo-zázvorové knedlíčky do polévek jsou lahodným a originálním pokrmem, který obohacuje tradiční české polévky. Tyto knedlíčky se vyrábějí z jemně mletých jater, která dodávají svíravou chuť, a zázvoru, který jim propůjčuje pikantní a aromatickou škálu chutí. Skvěle se hodí do vývarů nebo hustších polévek, kde obohatí každé sousto. Díky své textuře a jedinečné chuti jsou játrovo-zázvorové knedlíčky oblíbenou volbou pro milovníky netradičních receptů, které chtějí objevovat nové gastronomické zážitky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (34 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: vaření, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, polévky, pokrmy z vnitřností, knedlíčky nudle noky, exotické ovoce

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Játrovo-zázvorové knedlíčky do polévek.

Přidat komentář