Cibulačka

Cibulačka
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Do hrnce nalijeme vodu s bujónem, přidáme nakrájenou klobásu a jednu cibuli, kterou dáme vařit. Na pánvi pak rozpustíme máslo (nebo olej) a osmahneme další ingredience...

Ingredience aneb co potřebujete

2 vetší cibule
zeleninový bujón (úměrně množství vody)
1 domácí klobáska
strouhaný sýr
toustovy chléb
máslo (olej)

Postup vaření podle receptu

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme bujón, nakrájenou klobásu a jednu cibuli.

Na pánvi zahřejeme máslo nebo olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.

Na do zlatova osmaženou cibulku nalijeme vroucí vývar a společně jej ještě chvíli povaříme.

Před servírováním odstraníme velký kousek cibule, i když kdo má rád a rád to má, může ji klidně nechat.

Na spodní část talíře dáme strouhaný sýr, přelijeme ho horkou polévkou a dobře promícháme.

Na vrch dáváme opékaný toastový chléb.

Co jste ještě nevěděli o receptu Cibulačka

Cibulačka je tradiční česká cibulová polévka, která se vyznačuje bohatou chutí a lahodnou vůní. Hlavními ingrediencemi jsou karamelizovaná cibule, vývar a koření, což vytváří dokonalou rovnováhu chuti. Polévka se často servíruje s chlebem nebo krutony a posypává se sýrem. Cibulačka je oblíbená zejména v zimním období, kdy zahřeje a nabídne útulný pocit. Její příprava je jednoduchá, a přesto jde o delikatesu, která potěší nejen milovníky cibule.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (33 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, slané, levné, česká, snadný, polévky, zeleninové, do 30 minut, do 50 korun, podzimní, s uzeninou

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Cibulačka.

Přidat komentář