Cibulačka

Do hrnce nalijeme vodu s bujónem, přidáme nakrájenou klobásu a jednu cibuli, kterou dáme vařit. Na pánvi pak rozpustíme máslo (nebo olej) a osmahneme další ingredience...
Ingredience aneb co potřebujete
2 vetší cibule
zeleninový bujón (úměrně množství vody)
1 domácí klobáska
strouhaný sýr
toustovy chléb
máslo (olej)
Postup vaření podle receptu
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme bujón, nakrájenou klobásu a jednu cibuli.
Na pánvi zahřejeme máslo nebo olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
Na do zlatova osmaženou cibulku nalijeme vroucí vývar a společně jej ještě chvíli povaříme.
Před servírováním odstraníme velký kousek cibule, i když kdo má rád a rád to má, může ji klidně nechat.
Na spodní část talíře dáme strouhaný sýr, přelijeme ho horkou polévkou a dobře promícháme.
Na vrch dáváme opékaný toastový chléb.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cibulačka
Cibulačka je tradiční česká cibulová polévka, která se vyznačuje bohatou chutí a lahodnou vůní. Hlavními ingrediencemi jsou karamelizovaná cibule, vývar a koření, což vytváří dokonalou rovnováhu chuti. Polévka se často servíruje s chlebem nebo krutony a posypává se sýrem. Cibulačka je oblíbená zejména v zimním období, kdy zahřeje a nabídne útulný pocit. Její příprava je jednoduchá, a přesto jde o delikatesu, která potěší nejen milovníky cibule.