Výborná dýňová polévka

Výborná dýňová polévka vhodná i pro vegetariány.
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg dýně
1 ks cibule
1 l kuřecí nebo zeleninový vývar
olej
sladká smetana
kari koření
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
kyselá smetana
čerstvá pažitka
čerstvá bazalka
Postup vaření podle receptu
Oloupanou cibuli nakrájíme a orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a zalijeme vývarem. Necháme 20 minut povařit, dokud dýně nezměkne. Polévku rozmixujeme a ochutíme pepřem, solí, kari kořením a sladkou smetanou. Vše dáme zpět na mírný oheň a chvilku povaříme.
Výbornou dýňovou polévku podáváme se lžičkou kyselé smetany a zdobíme čerstvou pažitkou a nasekanou bazalkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Výborná dýňová polévka
Výborná dýňová polévka je lahodný a zdravý pokrm, který dokonale zahřeje i během chladných dnů. Hlavními ingrediencemi jsou zralé dýně, které mají jemnou, sladkou chuť, a další čerstvé suroviny jako cibule, česnek a koření. Tato polévka je bohatá na vitamíny a antioxidanty, což z ní činí ideální volbu pro podzimní jídelníček. Připravte si ji s trochou smetany nebo bylinkami a vychutnejte si její hladkou konzistenci a dokonalou chutě. Je to skvělý způsob, jak si užít zdravé a chutné jídlo!