Výborná dýňová polévka

Výborná dýňová polévka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Výborná dýňová polévka vhodná i pro vegetariány.

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg dýně
1 ks cibule
1 l kuřecí nebo zeleninový vývar
olej
sladká smetana
kari koření
sůl
mletý černý pepř

na ozdobu
kyselá smetana
čerstvá pažitka
čerstvá bazalka

Postup vaření podle receptu

Oloupanou cibuli nakrájíme a orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a zalijeme vývarem. Necháme 20 minut povařit, dokud dýně nezměkne. Polévku rozmixujeme a ochutíme pepřem, solí, kari kořením a sladkou smetanou. Vše dáme zpět na mírný oheň a chvilku povaříme.

Výbornou dýňovou polévku podáváme se lžičkou kyselé smetany a zdobíme čerstvou pažitkou a nasekanou bazalkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Výborná dýňová polévka

Výborná dýňová polévka je lahodný a zdravý pokrm, který dokonale zahřeje i během chladných dnů. Hlavními ingrediencemi jsou zralé dýně, které mají jemnou, sladkou chuť, a další čerstvé suroviny jako cibule, česnek a koření. Tato polévka je bohatá na vitamíny a antioxidanty, což z ní činí ideální volbu pro podzimní jídelníček. Připravte si ji s trochou smetany nebo bylinkami a vychutnejte si její hladkou konzistenci a dokonalou chutě. Je to skvělý způsob, jak si užít zdravé a chutné jídlo!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: polévka, vegetariánský recept, holandská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Výborná dýňová polévka.

Přidat komentář