Kroupová polévka s houbami

Kroupy propláchneme a vaříme je v mírně osolené vodě, dokud nezměknou, ale pozor, aby se nerozvařily. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a poté přidáme i mouku.
Ingredience aneb co potřebujete
1 sklenička (200 ml) suchých krup
1 hrnek (250 ml) dušených hub
1 cibule
1 lžíce hladké mouky (jen lehce do kopečka)
50 g sádla
velký stroužek česneku
mletý pepř
drcený kmín
sůl
cca 3 l vody nebo vývaru
Postup vaření podle receptu
Kroupy propláchneme a uvaříme je do měkka ve vodě s mírně přidanou solí, ale dáme pozor, aby se nerozvařily.
Na sádle lehce osmažíme nakrájenou cibuli, poté přidáme mouku a krátce ji osmahneme. Následně vše zředíme vývarem nebo vodou, přimícháme kmín, osolíme a necháme povařit.
Přimícháme kroupy, zmražené houby, okořeníme pepřem, osolíme podle chuti, přidáme nasekaný česnek a ještě několik minut povaříme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kroupová polévka s houbami
Kroupová polévka s houbami je tradiční český pokrm, který potěší všechny milovníky sytých a chutných jídel. Hlavními ingrediencemi jsou kroupy, které dodávají polévce výživnost, a čerstvé houby, jež obohacují chuť. Polévka se často dochucuje zeleninou, jako je mrkev a celer, a nezapomíná se na aromatické bylinky. Je ideální pro chladné dny, kdy zahřeje a navodí příjemnou atmosféru domova. Tento pokrm je nejen chutný, ale i přímo svátečním jídlem na mnoha rodinných stolech.