Polévka s houbovými knedlíčky

Houby opečeme zhruba jako při přípravě smaženice a necháme je vychladnout. Poté umeleme houby, rohlíky, slaninu a kuřecí maso. Přidáme jedno vejce, Solamyl a koření dle chuti.
Ingredience aneb co potřebujete
Na knedlíčky
směs nakrájených hub
2 tvrdé rohlíky
1 vejce
uvařené a obrané maso ze 2 kuřecích stehen
4 plátky gazdovské slaniny
1 lžíce Solamylu
sůl
mletý pepř
trocha papriky pikant
Na polévku
kuřecí vývar
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 střední cibule
1 stroužek česneku
kousek špeku
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
sůl,
mletý pepř
libeček (na ozdobu)
Postup vaření podle receptu
Houby podusíme podobně jako na smaženici a necháme je vychladnout. Poté umeleme houby, rohlíky, slaninu a kuřecí maso.
Do směsi přidáme vejce, Solamyl a koření podle chuti. Rukama navlhčenýma vodou utvoříme knedlíčky.
V hrnci, ve kterém budeme připravovat polévku, nejprve osmahneme nakrájený špek. Poté přidáme sádlo a nasekanou cibuli, mrkev a celer. Vše společně osmahneme, poté přidáme nakrájený česnek, promícháme a následně vsypeme 1 lžíci hladké mouky.
Mícháme přibližně jednu minutu a poté přidáme vývar a necháme to vařit.
Přidáme knedlíčky a jakmile vyplavou, jsou hotové.
Polévku posypeme nasekaným libečkem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Polévka s houbovými knedlíčky
Polévka s houbovými knedlíčky je oblíbeným pokrmem české kuchyně, který se vyznačuje svou bohatou chutí a aroma. Houbové knedlíčky, připravené z čerstvých nebo sušených hub, jsou jemně dochucené a dokonale doplňují voňavou zeleninovou polévku. Tato polévka je nejen výborná na zahřátí během chladných dnů, ale také je skvělou volbou pro vegetariány. Syté a chutné, představuje ideální jídlo pro rodinné večeře nebo slavnostní příležitosti.