Polévka s houbovými knedlíčky

Polévka s houbovými knedlíčky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Houby opečeme zhruba jako při přípravě smaženice a necháme je vychladnout. Poté umeleme houby, rohlíky, slaninu a kuřecí maso. Přidáme jedno vejce, Solamyl a koření dle chuti.

Ingredience aneb co potřebujete

Na knedlíčky
směs nakrájených hub
2 tvrdé rohlíky
1 vejce
uvařené a obrané maso ze 2 kuřecích stehen
4 plátky gazdovské slaniny
1 lžíce Solamylu
sůl
mletý pepř
trocha papriky pikant

Na polévku
kuřecí vývar
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 střední cibule
1 stroužek česneku
kousek špeku
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
sůl,
mletý pepř
libeček (na ozdobu)

Postup vaření podle receptu

Houby podusíme podobně jako na smaženici a necháme je vychladnout. Poté umeleme houby, rohlíky, slaninu a kuřecí maso.

Do směsi přidáme vejce, Solamyl a koření podle chuti. Rukama navlhčenýma vodou utvoříme knedlíčky.

V hrnci, ve kterém budeme připravovat polévku, nejprve osmahneme nakrájený špek. Poté přidáme sádlo a nasekanou cibuli, mrkev a celer. Vše společně osmahneme, poté přidáme nakrájený česnek, promícháme a následně vsypeme 1 lžíci hladké mouky.

Mícháme přibližně jednu minutu a poté přidáme vývar a necháme to vařit.

Přidáme knedlíčky a jakmile vyplavou, jsou hotové.

Polévku posypeme nasekaným libečkem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Polévka s houbovými knedlíčky

Polévka s houbovými knedlíčky je oblíbeným pokrmem české kuchyně, který se vyznačuje svou bohatou chutí a aroma. Houbové knedlíčky, připravené z čerstvých nebo sušených hub, jsou jemně dochucené a dokonale doplňují voňavou zeleninovou polévku. Tato polévka je nejen výborná na zahřátí během chladných dnů, ale také je skvělou volbou pro vegetariány. Syté a chutné, představuje ideální jídlo pro rodinné večeře nebo slavnostní příležitosti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (37 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, houby, vaření, oběd, sváteční / nedělní, slané, česká, polévky, knedlíčky nudle noky, podzimní, náročné, náročný, bylinky, dušení, drůbeží

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Polévka s houbovými knedlíčky.

Přidat komentář