Dršťková polévka

Dršťková polévka
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 215 minut
Porce: 5

Pokud si užíváte syté polévky a máte čas na přípravu, zkuste dršťkovou. Má vynikající vůni a chuť po paprice a skvěle zasytí. Nejlépe chutná s…

Ingredience aneb co potřebujete

3/4 kg drštěk
1 cibule
sladká mletá paprika
1 špetka pálivé papriky
majoránka
1 lžička česnekové pasty
sádlo (nebo olej)
jíška
sůl
mletý pepř

Postup vaření podle receptu

Dršťky důkladně opláchneme, vložíme do hrnce, přilijeme vodu a vaříme bez soli, dokud nezměknou. Tento proces trvá přibližně 3 hodiny.

Na pánvi zahřejeme sádlo nebo olej, na kterém osmažíme nakrájenou cibuli. Poté přidáme česnekovou pastu, sladkou a pálivou papriku a necháme uvolnit vůni. Je důležité mít na paměti, abychom po rozvonění papriky okamžitě přilili vodu, jinak by mohla paprika zhořknout.

Uvařené dršťky nakrájíme a vložíme je do hrnce s cibulí a paprikou. Přivedeme k varu, přidáme jíšku, osolíme a opepříme a vaříme přibližně půl hodiny, občas zamícháme.

Před tím, než dokončíme vaření, dochutíme jídlo majoránkou, kterou jemně rozehřejeme v dlaních.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dršťková polévka

Dršťková polévka je tradiční český pokrm, který se těší velké oblibě. Je vyrobena z hovězích dršťek, které se vaří spolu s cibulí, kořenovou zeleninou a různými kořením. Polévka má výraznou chuť a aromatickou vůni díky přidání česneku a majoránky. Obvykle se podává s chlebem nebo naťovou cibulkou. V některých regionech se k ní přidávají i brambory nebo smetana. Dršťková polévka je oblíbená nejen jako hlavní jídlo, ale i jako výborný pokrm po oslavách a rodinných setkáních.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (41 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: vaření, oběd, snadné, běžný den, večeře, česká, snadný, polévky, pokrmy z vnitřností, gulášové, pikantní

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dršťková polévka.

Přidat komentář