Dršťková polévka

Pokud si užíváte syté polévky a máte čas na přípravu, zkuste dršťkovou. Má vynikající vůni a chuť po paprice a skvěle zasytí. Nejlépe chutná s…
Ingredience aneb co potřebujete
3/4 kg drštěk
1 cibule
sladká mletá paprika
1 špetka pálivé papriky
majoránka
1 lžička česnekové pasty
sádlo (nebo olej)
jíška
sůl
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Dršťky důkladně opláchneme, vložíme do hrnce, přilijeme vodu a vaříme bez soli, dokud nezměknou. Tento proces trvá přibližně 3 hodiny.
Na pánvi zahřejeme sádlo nebo olej, na kterém osmažíme nakrájenou cibuli. Poté přidáme česnekovou pastu, sladkou a pálivou papriku a necháme uvolnit vůni. Je důležité mít na paměti, abychom po rozvonění papriky okamžitě přilili vodu, jinak by mohla paprika zhořknout.
Uvařené dršťky nakrájíme a vložíme je do hrnce s cibulí a paprikou. Přivedeme k varu, přidáme jíšku, osolíme a opepříme a vaříme přibližně půl hodiny, občas zamícháme.
Před tím, než dokončíme vaření, dochutíme jídlo majoránkou, kterou jemně rozehřejeme v dlaních.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dršťková polévka
Dršťková polévka je tradiční český pokrm, který se těší velké oblibě. Je vyrobena z hovězích dršťek, které se vaří spolu s cibulí, kořenovou zeleninou a různými kořením. Polévka má výraznou chuť a aromatickou vůni díky přidání česneku a majoránky. Obvykle se podává s chlebem nebo naťovou cibulkou. V některých regionech se k ní přidávají i brambory nebo smetana. Dršťková polévka je oblíbená nejen jako hlavní jídlo, ale i jako výborný pokrm po oslavách a rodinných setkáních.