Česnečka se sýrem

Česnečka se sýrem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Anglickou slaninu nakrájenou na proužky nebo kostičky osmahnout, potom ji dát do misky nebo talíře, přidat nakrájený česnek na tenké plátky a zalít horkým vývarem.

Ingredience aneb co potřebujete

kostka Masoxu
anglická slanina
česnek
strouhaný sýr Eidam
kostičky opečeného chleba

Postup vaření podle receptu

Opečte anglickou slaninu nakrájenou na proužky nebo kostičky, dejte ji do misky nebo na talíř, přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, zalijte horkým vývarem z Masoxu a posypte strouhaným sýrem. Můžete také ozdobit proužkem čerstvé červené papriky. Podávejte s opečenými kostičkami chleba.

Co jste ještě nevěděli o receptu Česnečka se sýrem

Česnečka se sýrem je tradiční česká polévka, která snoubí sílu česneku s chutí rozpuštěného sýra. Její příprava je jednoduchá a rychlá, což ji činí oblíbeným pokrmem mnoha domácností. Hlavními ingrediencemi jsou česnek, brambory a sýry, jako je eidam nebo nivu, které dodávají polévce krémovost. Podává se často s čerstvým chlebem nebo krutony, a je ideální volbou pro zahřátí v chladných dnech. Tato lahodná polévka je nejen chutná, ale také plná zdraví prospěšných vlastností česneku.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (28 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, restování, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, slané, česká, snadný, polévky, zeleninové

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Česnečka se sýrem.

Přidat komentář