Cuketová polévka s kukuřicí

Cuketu nakrájíme na malé kostičky nebo ji nahrubo nastrouháme, můžeme kombinovat obě metody. Mrkev také nastrouháme a brambory nakrájíme na…
Ingredience aneb co potřebujete
1 mladá cuketa
2 brambory
1 mrkev
1 větší šalotka
2 stroužky česneku
mražená kukuřice (nebo sterilovaná)
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
vývar (kuřecí, zeleninový)
mletý kmín
sůl
mletý pepř
1 špetka chilli (možno vynechat)
pažitka
Postup vaření podle receptu
Cuketu neumytou nakrájíme na kostky nebo ji hrubě nastrouháme, případně obojí kombinujeme. Mrkev nastrouháme, brambory pokrájíme na kostky a cibuli s česnekem nakrájíme na malé kousky.
Na másle osmahneme cibuli a česnek. Poté přidáme mrkev a po chvíli mouku. Všechny ingredience krátce orestujeme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Přidáme brambory, sůl a pepř a vaříme přibližně 10 minut.
Následně přimícháme cuketu a kukuřici. Pokračujeme v vaření asi dalších 10 minut, dokud nezměknou, ale dáme si pozor, abychom je nerozvařili.
Polévku ochutíme chilli a pepřem a na talíři ji posypeme nasekanou pažitkou. Měla by mít mírně pikantní chuť, ale chilli lze také vynechat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketová polévka s kukuřicí
Cuketová polévka s kukuřicí je lahodný a osvěžující pokrm, který dokonale spojuje jemnou chuť cukety s sladkostí kukuřice. Tato polévka je ideální volbou pro letní období, kdy jsou zeleniny v plné sezoně. Je bohatá na vitamíny a minerály, které přispívají k zdravé výživě. Příprava je rychlá a snadná: stačí nakrájet zeleninu, osmahnout ji na cibulce, přidat vývar a nechat povařit. Polévku lze podávat teplou nebo studenou, což ji činí velmi univerzální. Doplněná čerstvými bylinkami, je skutečným požitkem pro všechny chutě.