Polévka z červené čočky

Červenou čočku propláchneme a vložíme do hrnce spolu s nakrájenou paprikou, česnekem a bramborem. Přilijeme zeleninový vývar a vaříme asi 10 minut.
Ingredience aneb co potřebujete
2 hrsti červené čočky
1/2 červené papriky
1 brambora
2 stroužky česneku
zeleninový vývar
pepř
sůl
červená paprika
Postup vaření podle receptu
Červenou čočku propláchneme a vložíme ji do hrnce spolu s nakrájenou paprikou, česnekem a bramborou.
Přidáme zeleninový vývar a vaříme asi 10-15 minut, dokud brambory nejsou měkké.
Pak vše rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou. Podáváme s kysanou smetanou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky je lahodné a výživné jídlo, které se snadno připravuje. Obsahuje červenou čočku, která se rychle vaří a dodává pokrmu jemnou krémovou konzistenci. Dále se do ní obvykle přidávají zeleninové suroviny, jako cibule, mrkev nebo rajčata, a koření, které dodávají plnou chuť. Tato polévka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, což ji činí ideální volbou pro vegetariány a vegany. Její příprava je rychlá, což z ní činí skvělé jídlo pro každodenní stravování.