Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Červenou čočku propláchneme a vložíme do hrnce spolu s nakrájenou paprikou, česnekem a bramborem. Přilijeme zeleninový vývar a vaříme asi 10 minut.

Ingredience aneb co potřebujete

2 hrsti červené čočky
1/2 červené papriky
1 brambora
2 stroužky česneku
zeleninový vývar
pepř
sůl
červená paprika

Postup vaření podle receptu

Červenou čočku propláchneme a vložíme ji do hrnce spolu s nakrájenou paprikou, česnekem a bramborou.

Přidáme zeleninový vývar a vaříme asi 10-15 minut, dokud brambory nejsou měkké.

Pak vše rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou. Podáváme s kysanou smetanou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky je lahodné a výživné jídlo, které se snadno připravuje. Obsahuje červenou čočku, která se rychle vaří a dodává pokrmu jemnou krémovou konzistenci. Dále se do ní obvykle přidávají zeleninové suroviny, jako cibule, mrkev nebo rajčata, a koření, které dodávají plnou chuť. Tato polévka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, což ji činí ideální volbou pro vegetariány a vegany. Její příprava je rychlá, což z ní činí skvělé jídlo pro každodenní stravování.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (36 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, rychlé, běžný den, levné, snadný, polévky, pro začátečníky, do 30 minut, luštěninové

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Polévka z červené čočky.

Přidat komentář