Cuketová krémová polévka

Krémová polévka z cukety se sýrem potěší každého milovníka krémových polévek. Tento lahodný pokrm si vychutnáte obzvlášť během sezóny, kdy jsou k dispozici mladé cukety.
Ingredience aneb co potřebujete
1 cuketa
1 cibule
olej
1 mrkev
2 stroužky česneku
1 litr vývaru
200 ml smetany
kuřecí vývar
sůl
2-3 brambory
1 trojúhelníček taveného sýra
Postup vaření podle receptu
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji. Cuketu, mrkev, brambory a česnek opláchneme, očistíme a nakrájíme.
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, poté přidáme nakrájenou cuketu, mrkev, brambory a česnek, vše orestujeme a zalijeme vývarem.
Uvedeme do varu, osolíme a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Nakonec vše důkladně rozmixujeme. Přimícháme smetanu a sýr a chvíli povaříme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketová krémová polévka
Cuketová krémová polévka je lehké a osvěžující jídlo, ideální pro horké letní dny. Tato polévka je vyrobena z čerstvých cuket, které jí dodávají jemnou texturu a příjemnou chuť. Doplněná o cibuli, česnek a bylinky, vytváří lahodný krémový základ, jenž lze podávat jak teplý, tak studený. Cuketová polévka je také zdravou volbou, bohatou na vitamíny a minerály. Navíc je snadná a rychlá na přípravu, což z ní činí oblíbený pokrm pro každodenní vaření.