Květáková polévka

Chcete si pochutnat na krémových polévkách? Klasická květáková polévka se smetanou potěší vaše smysly i chuťové pohárky. Tato jednoduchá a rychlá polévka se skvěle hodí jako…
Ingredience aneb co potřebujete
1 květák
1 l zeleninového vývaru (podle potřeby )
1 smetana ke šlehání
2-3 lžíce polohrubé mouky
1 špetka muškátového oříšku
1 hrst čerstvé zelené petrželky
bílý pepř mletý
sůl
Postup vaření podle receptu
Květák rozdělíme na jednotlivé kousky a důkladně opláchneme.
Růžičky dáme do vařícího zeleninového vývaru a vaříme je přibližně 15 minut, dokud nezměknou.
Pak květák v polévce pečlivě rozmělníme nebo ho protlačíme.
Polovinu smetany smícháme s moukou a za neustálého míchání ji vlijeme do polévky.
Polévku ještě chvilku vaříme, a na závěr ji dochutíme bílým pepřem, solí a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Zbytek smetany a jemně nasekanou petrželku vyšleháme a těsně před servírováním ozdobíme jednotlivé porce polévky hezkými kopečky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Květáková polévka
Květáková polévka je lahodné a zdravé jídlo, které si oblíbí celá rodina. Tato krémová polévka se připravuje z čerstvého květáku, brambor, cibule a vývaru, což jí dodává jemnou chuť. Obvykle se dochucuje solí, pepřem a bylinkami, jako je petržel nebo tymián. Květáková polévka je skvělou volbou pro vegetariány i ty, kteří chtějí zbohatnout na vitamínech a vláknině. Můžete ji podávat samostatně nebo s kousky křupavého chleba. Tato polévka je nejen chutná, ale také zasytí a prohřeje v chladných dnech.