Slepičí polévka
Očistenú a umytú sliepku vložíme do hrnca a zalejeme približne 3 litrami studenej vody. Osolíme ju a na veľmi nízkej teplote varíme pomaly po dobu 2 hodín. Po...
Ingredience aneb co potřebujete
1 slepice
1 lžíce soli
mrkev
petržel
cibule
celer
kedlubna
1 lžička nového koření
1 lžička celého pepře
Postup vaření podle receptu
Očistená a umytá sliepka sa vloží do hrnca a zalieva sa približne 3 litrami studenej vody. Osolí sa a na veľmi nízkom ohni sa varí pomaly po dobu 2 hodín.
Po dvou hodinách se přidá kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer, kalabasa), celé koření, nové koření a očištěná cibule, a vaří se dalších třicet minut (podle stavu zeleniny).
Na konci přidejte petrželku, polévka by měla mít jasně žlutou barvu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Slepičí polévka
Slepičí polévka je tradiční pokrm, který se připravuje z kuřecího masa, zeleniny a koření. Je známá pro své výživné a osvěžující vlastnosti, obzvlášť během chladnějších měsíců. Polévka se zpravidla vaří pomalu, aby se uvolnila plná chuť slepičího masa a aromat zeleniny. Může obsahovat různé ingredience, jako jsou mrkev, celer, petržel a těstoviny nebo rýži. Je populární nejen jako hlavní jídlo, ale také jako domácí lék při nachlazení a chřipce. Každá rodina má svůj vlastní recept, který ji dává jedinečný charakter.

Tomáš Rohlena