Slepičí polévka

Slepičí polévka
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 180 minut
Porce: 6

Očistenú a umytú sliepku vložíme do hrnca a zalejeme približne 3 litrami studenej vody. Osolíme ju a na veľmi nízkej teplote varíme pomaly po dobu 2 hodín. Po...

Ingredience aneb co potřebujete

1 slepice
1 lžíce soli
mrkev
petržel
cibule
celer
kedlubna
1 lžička nového koření
1 lžička celého pepře

Postup vaření podle receptu

Očistená a umytá sliepka sa vloží do hrnca a zalieva sa približne 3 litrami studenej vody. Osolí sa a na veľmi nízkom ohni sa varí pomaly po dobu 2 hodín.

Po dvou hodinách se přidá kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer, kalabasa), celé koření, nové koření a očištěná cibule, a vaří se dalších třicet minut (podle stavu zeleniny).

Na konci přidejte petrželku, polévka by měla mít jasně žlutou barvu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Slepičí polévka

Slepičí polévka je tradiční pokrm, který se připravuje z kuřecího masa, zeleniny a koření. Je známá pro své výživné a osvěžující vlastnosti, obzvlášť během chladnějších měsíců. Polévka se zpravidla vaří pomalu, aby se uvolnila plná chuť slepičího masa a aromat zeleniny. Může obsahovat různé ingredience, jako jsou mrkev, celer, petržel a těstoviny nebo rýži. Je populární nejen jako hlavní jídlo, ale také jako domácí lék při nachlazení a chřipce. Každá rodina má svůj vlastní recept, který ji dává jedinečný charakter.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 3.7/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, drůbeží maso, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, slané, do 100 korun, polévky, náročné, náročný, večírky a oslavy, drůbeží

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Slepičí polévka.

Přidat komentář