Staročeská bramborová polévka s párkem

Nejdříve smícháme máslo s moukou a připravíme světlou jíšku. Poté ji zalijeme studeným mlékem, dobře promícháme a necháme pět minut vařit. Následně přidáme nakrájené...
Ingredience aneb co potřebujete
4 brambory (500g)
hrst namočených sušených hub
2 párky
500 ml mléka
500 ml vody nebo vývaru
1 bobkový list
2 PL hladké mouky
2 PL másla
ocet
sůl
Postup vaření podle receptu
Nejdříve smícháme máslo a mouku, abychom vytvořili světlou jíšku. Poté ji zalijeme studeným mlékem, dobře promícháme a necháme pět minut vařit.
Následně vložíme nakrájené brambory, bobkový list, vymačkané houby, tekutinu nebo vývar, dochutíme solí a vaříme, dokud nejsou měkké.
Párky nakrájíme na plátky, osmahneme je na pánvi, přimícháme do polévky a ochutíme několika kapkami octa.
Co jste ještě nevěděli o receptu Staročeská bramborová polévka s párkem
Staročeská bramborová polévka s párkem je tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka sytých pokrmů. Tato polévka se připravuje z čerstvých brambor, mrkve a cibule, které se vaří do měkka. K tomu se přidává výrazné koření a kousky šťavnatého párku, které dodávají pokrmu zlatavou chuť. Polévka je ideální jako výživný oběd či večeře, zejména v chladnějších měsících. Servíruje se horká, často posypaná čerstvou petrželkou, a je skvělým způsobem, jak si vychutnat tradiční českou kuchyni.