Dýňová polévka

Na podzimní výzdobu by bylo škoda použít dýni hokaido, protože ji můžete v kuchyni využít celou, včetně slupky. Z této dýně si můžete připravit…
Ingredience aneb co potřebujete
2 lžíce másla
1 kg dýně hokaido
5 menších brambor
1,5 l vývaru (nebo voda a 2 kostky zeleninového bujonu)
sůl
pepř mletý
drcený kmín
chilli omáčka
250 ml mléka
petrželka na ozdobu
Postup vaření podle receptu
Dýni nejprve vyndáme semena a brambory oloupeme. Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou dýni s bramborami, dochutíme kořením a solí, zalijeme vodou, přidáme bujónové kostky a vaříme, dokud nejsou měkké.
Až je směs jemná, vypneme varnou desku, přidáme mléko a pomocí ponorného mixéru vše důkladně rozmixujeme.
Podle chuti přidáme chilli omáčku a ještě krátce povaříme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dýňová polévka
Dýňová polévka je lahodný a výživný pokrm, ideální pro chladné podzimní dny. Tato polévka se připravuje z čerstvé dýně, cibule, česneku a různých koření, jako je zázvor či muškátový oříšek, které dodávají jedinečnou chuť. Dýně je bohatá na vitamíny a minerály, a díky své krémové konzistenci skvěle zahřeje. Můžete ji podávat s kouskem chléba nebo krutonky pro dokonalý zážitek. Dýňová polévka je oblíbená nejen mezi vegetariány, ale i mezi těmi, kteří si chtějí dopřát něco zdravého a chutného.