Bramborová polévka s vejci a párkem

Na másle osmahneme hrubě nastrouhanou mrkev a nakrájený řapíkatý celer (také nastrouhaný bulvový). Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory.
Ingredience aneb co potřebujete
3 větší brambory
3 vejce natvrdo
1 párek (nebo klobáska)
1 větší mrkev
2 řapíky celeru (nebo kus bulvy)
2 stroužky česneku
majoránka
1 špetka drceného kmínu
máslo
hladká mouka
1,5 l vývaru (nebo vody)
sůl
čerstvé bylinky (petrželka, libeček, pažitka)
Postup vaření podle receptu
Na másle opečeme nahrubo nasekanou mrkev a na kousky nakrájený celer (bulvový také nastrouhaný).
Do směsi vložíme brambory nakrájené na kostky, přidáme kmín, osolíme a vše zalijeme vodou nebo vývarem (přibližně 1,5 litru).
Jakmile je zelenina skoro měkká (asi po 10 minutách), vložíme na pánev osmažená kolečka párku, nakrájená nebo nastrouhaná vejce, rozmačkaný česnek a majoránku.
V hrnci uděláme světlou jíšku z másla a mouky, necháme ji vychladnout a poté ji vmícháme do polévky. Ještě asi 5 minut povařujeme.
Přidáme koření a sundáme z ohně. Na závěr přidáme nasekané bylinky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborová polévka s vejci a párkem
Bramborová polévka s vejci a párkem je oblíbeným pokrmem, který potěší každého milovníka sytých a zahřívajících jídel. Tato polévka se připravuje z vařených brambor, které se smíchají s jemnou zeleninou a zeleninovým vývarem. Přidání vařených vajec a nakrájeného párku dodává pokrmu skvělou chuť a texturu. Je ideální volbou pro chladné dny, kdy je potřeba zahřát nejen tělo, ale i duši. Tento pokrm je rychlý a jednoduchý na přípravu, přičemž si zachovává skvělou chuť a výživovou hodnotu.