Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Známá, jednoduchá a dobrá zelňačka.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g kyselé zelí
2 ks klobása
1 ks větší cibule
2 ks brambory
2 l voda
máslo
hladká mouka
8 kuliček celý černý pepř
mletá sladká paprika
bobkový list
kmín
sůl

Postup vaření podle receptu

Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelí pokrájíme.

Brambory dáme samostatně vařit s kmínem a zelí také s bobkovým listem a pepřem. Vaříme do změknutí.

Mezitím si na másle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu. Přidáme cibulku, nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Přilijeme celý obsah hrnce se zelím  a nescezené uvařené brambory. Chvilku povaříme a polévka je hotová.

Zelňačka s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou je tradiční česká polévka, která zahřeje a potěší. Hlavními ingrediencemi jsou kysané zelí, klobása a brambory, které se spolu vaří do lahodné chuti. Polévka je často ochucena kmínem a česnekem, což jí dodává jedinečný aromatický nádech. Je ideální na zimní dny, kdy je potřeba zahřát se a nabrat energii. Zelňačka je oblíbená nejen mezi domácími kuchaři, ale i v restauracích, kde je servírována jako srdcová specialita české kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: česká kuchyně, polévka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Zelňačka s klobásou.

Přidat komentář