Zelňačka s klobásou

Známá, jednoduchá a dobrá zelňačka.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g kyselé zelí
2 ks klobása
1 ks větší cibule
2 ks brambory
2 l voda
máslo
hladká mouka
8 kuliček celý černý pepř
mletá sladká paprika
bobkový list
kmín
sůl
Postup vaření podle receptu
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelí pokrájíme.
Brambory dáme samostatně vařit s kmínem a zelí také s bobkovým listem a pepřem. Vaříme do změknutí.
Mezitím si na másle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu. Přidáme cibulku, nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Přilijeme celý obsah hrnce se zelím a nescezené uvařené brambory. Chvilku povaříme a polévka je hotová.
Zelňačka s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou je tradiční česká polévka, která zahřeje a potěší. Hlavními ingrediencemi jsou kysané zelí, klobása a brambory, které se spolu vaří do lahodné chuti. Polévka je často ochucena kmínem a česnekem, což jí dodává jedinečný aromatický nádech. Je ideální na zimní dny, kdy je potřeba zahřát se a nabrat energii. Zelňačka je oblíbená nejen mezi domácími kuchaři, ale i v restauracích, kde je servírována jako srdcová specialita české kuchyně.