Dýňová polévka

Dýně, typická zelenina podzimního období, může být využita různými způsoby. Nejoblíbenější variantou je však polévka, která je jednoduchá na přípravu, rychlá a lahodná. Jakmile je hotová...
Ingredience aneb co potřebujete
1 střední dýně hokaido (750 g dužniny)
1 l zeleninového vývaru
2 stroužky česneku
šťáva z 2 cm čerstvého zázvoru
sůl
čerstvě mletý pepř
zakysaná smetana na ozdobu
Postup vaření podle receptu
Vydlabeme semena z dýně a na polévku potřebujeme přibližně 750 g dužiny. Dýni hokaido není nutné loupat.
Vývar uvedeme do varu, přidáme na kostičky nakrájenou dýni a vaříme, dokud nezměkne. Pár minut před koncem přidáme oloupané a prolisované česneky.
Polévku důkladně rozmixujeme. Zázvor vymačkáme, nejlépe pomocí lisu na česnek, a šťávu dle chuti přimícháme do polévky. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Na talíři dozdobíme kysanou smetanou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dýňová polévka
Dýňová polévka je oblíbeným podzimním pokrmem, který okouzluje svou jemnou a krémovou konzistencí. Hlavní ingrediencí je dýně, která dodává polévce sladkou chuť a krásnou oranžovou barvu. Často se dochucuje cibulí, česnekem a různými kořením, jako je muškátový oříšek či zázvor. Podávat ji můžete s kouskem čerstvého pečiva nebo posypanou dýňovými semínky. Dýňová polévka je nejen chutná, ale také velmi výživná a plná vitamínů, což z ní činí ideální pokrm pro chladné dny.