Špenátová polévka

Špenátová polévka
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 5

Čerstvé listy špenátu patří k jaru a přinášejí pocit svěžesti. Zkuste tuto snadnou a chutnou polévku plnou zdraví. Určitě ji…

Ingredience aneb co potřebujete

300 g čerstvého špenátu
50 g oleje
1 cibule
40 g hladké mouky
500 ml mléka
sůl
mletý pepř
4 stroužky česneku

Postup vaření podle receptu

Špenát dáme do malé porce vroucí osolené vody a krátce ho povaříme. Po uvaření špenát vyjmeme a jemně nasekáme.

Na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, poté přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.

Jíšku neustále mícháme nebo prošleháme metličkou, poté ji zalijeme vývarem ze špenátu, mlékem a podle potřeby také vodou a necháme ji asi 20 minut pomalu vařit.

Na závěr vmícháme prolisovaný česnek, nasekaný špenát, pepř a podle chuti přidáme sůl. Ještě na chvíli povaříme, asi 5 minut, a potom odstavíme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátová polévka

Špenátová polévka je lahodné a výživné jídlo, které si získává srdce mnoha gurmánů. Její hlavní ingrediencí je čerstvý špenát, bohatý na vitamíny a minerály. Polévka se často připravuje s bramborami, cibulí a česnekem, což jí dodává jemnou chuť. Podává se horká, obvykle s krutony nebo zakysanou smetanou. Tento recept je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři a osvěží vás svou zelenou barvou a bohatou chutí. Navíc je snadno připravitelná, což ji činí oblíbenou v domácnostech.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (34 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, běžný den, levné, snadný, polévky, pro začátečníky, zeleninové, zdravé, smažení, vegetarianské

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Špenátová polévka.

Přidat komentář