Kapustová polévka

Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, posypeme ji lžičkou hladké mouky a krátce opečeme. Poté přilijeme vodu, přidáme brambory nakrájené na kostky a…
Ingredience aneb co potřebujete
1/4 másla
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
3 brambory
1/4 kapusty
drcený kmín
1 kostka zeleninového bujonu
1/2 kostky hovězího bujonu
2 stroužky česneku
sůl
2 l vody
Postup vaření podle receptu
Na másle osmažíme drobně nasekanou cibuli, přidáme lžičku hladké mouky a vše společně orestujeme.
Přidáme vodu, nakrájené brambory na kostičky, kapustu na nudličky, drcený kmín a masox, a poté vaříme, dokud vše není měkké, asi 40 minut.
Polévku ochutíme rozmačkaným česnekem se solí.
Pokud si přejeme mít polévku bez kousků zeleniny, je potřeba ji rozmixovat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kapustová polévka
Kapustová polévka je oblíbené jídlo, které si našlo místo v mnoha kuchyních, zejména v těch středoevropských. Tato výživná polévka je připravována z kysané nebo čerstvé kapusty a často obsahuje brambory, mrkev a různé druhy masa, jako je uzené nebo klobása. Díky svému bohatému a výraznému chutí je ideální pro chladné dny. Kapustová polévka je nejen chutná, ale také zdravá, plná vitamínů a minerálů. Mnoho rodin má své vlastní recepty a variace, které dodávají tomuto pokrmu jedinečný charakter.