Špenátová polévka se smetanou

Špenát patří mezi nejběžněji konzumované druhy listové zeleniny. Lze ho získat po celý rok, a to buď ve zmrazené podobě, nebo čerstvé listy. Není...
Ingredience aneb co potřebujete
1 velká cibule
40 g másla
3 lžíce hladké mouky
1 špenát mražený
2 l vody
sůl
pepř mletý
2 vejce
200 ml smetany na vaření
3 stroužky česneku
Postup vaření podle receptu
Do hrnce vložíme máslo, které necháme rozpustit, poté přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nezíská sklovitý vzhled. Následně přisypeme mouku a vytvoříme lehkou jíšku.
Celou směs zalijeme vodou, přidáme špenát, osolíme, opepříme a vaříme přibližně 20 minut.
Nakonec do směsi přimícháme smetanu a prolisovaný česnek, necháme vařit přibližně 3 minuty, a poté, při neustálém míchání, vlijeme rozšlehaná vejce. Už dále nevaříme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátová polévka se smetanou
Špenátová polévka se smetanou je vynikající a zdravé jídlo, které potěší každého milovníka zeleniny. Její příprava je jednoduchá: čerstvý špenát se podává s jemnou smetanou, která dodává polévce krémovou konzistenci a bohatou chuť. Tato výživná polévka je bohatá na vitamíny a minerály, zejména železo a vitamín K, což ji činí ideální volbou pro posílení imunity. Podávejte ji teplou, ideálně s kouskem čerstvého chleba nebo krutony pro vylepšení chuti. Špenátová polévka se smetanou je skvělou volbou pro lehký oběd nebo večeři.