Chřestová polévka s krutony

Chřest si v poslední době získává mnoho fanoušků. Zkuste z něj připravit tuto polévku. Hlavní součástí je silný zeleninový vývar, v němž poté uvaříte…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
500 g chřestu
30 g hladké mouky
sůl
cukr
250 ml sladké smetany
1-2 čerstvé žloutky
houska (na krutony)
pažitka (na ozdobu)
Postup vaření podle receptu
Zeleninu umyjeme, očistíme, ponoříme do vody, osolíme a uděláme z ní silný vývar.
Chřest umyjeme, oloupeme a odřízneme špičky přibližně na 3 cm. Špičky odložíme stranou. Zbytek chřestu jemně umeleme v masovém mlýnku a pak ho spolu s šťávou, která zbyla po mletí, uvaříme v polévce.
Vývar scedíme a v něm uvaříme hlavičky chřestu. V jedné části vychladlého vývaru rozmícháme mouku, poté ji vrátíme do polévky a vaříme. Podle chuti polévku osolíme a osladíme.
Sundáme polévku z ohně a přidáme smetanu smíchanou s rozšlehanými žloutky. Dál už vařit nebudeme. Polévku servírujeme s opraženými krutony z chleba a posypeme nasekanou pažitkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Chřestová polévka s krutony
Chřestová polévka s krutony je lahodným pokrmem, který vyniká svou jemnou, krémovou konzistencí a svěží chutí. Tato polévka je ideální pro jarní období, kdy je chřest čerstvý a plný chuti. Kombinace chřestu, smetany a aromatických bylinek vytváří dokonalou harmonii. Chutné krutony, připravené z opečeného chleba, dodávají polévce křupavý kontrast a obohacují celkový zážitek. Je to skvělá volba pro svou lehkost a snadnou přípravu, kterou si zamilujete.