Polévka z mungo fazolí

Fazolky přelijte vodou a nechte je namočené ideálně přes noc. V hrnci na přepuštěném másle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a rozmačkaný...
Ingredience aneb co potřebujete
1 hrnek zelených mungo fazolek
2 menší mrkve
3 řapíky celeru
1 lžíce přepuštěného másla (používám České ghíčko)
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1,5 l zeleninového vývaru
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky kari
hrubozrnná mořská sůl
Postup vaření podle receptu
Fazolky umístěte do vody a nechte je nejlépe přes noc namočené. V hrnci na přepuštěném másle osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
Po chvíli přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, řapíkatý celer, zázvor a kari. Vše zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut.
Fazole slijeme a přidáme je do polévky. Vaříme dalších asi 35-40 minut, dokud fazole nezměknou. Na konci polévku osolíme a můžeme ji servírovat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Polévka z mungo fazolí
Polévka z mungo fazolí je výživné a chutné jídlo, které pochází z Asie. Mungo fazole jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu a minerály, což z této polévky činí zdravou volbu. Příprava polévky je jednoduchá; fazole se vaří s vodou, kořením a zeleninou, což vytváří lahodný a osvěžující pokrm. Tento pokrm je často podáván s rýží nebo chlebem a je oblíbený pro svou jemnou chuť a příznivé účinky na trávení. Polévka z mungo fazolí je ideální pro vegetariány i vegany, kteří hledají výživné a chutné jídlo.