Polévka z mraženého hrášku s mátou

Polévka z mraženého hrášku s mátou
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 4

Výborná krémová polévka z mladého hrášku přinese svěžest na váš slavnostní stůl. Spojení hrášku a slaniny vytváří ideální základ této polévky, zatímco čerstvá máta...

Ingredience aneb co potřebujete

350 g mraženého hrášku
1 cibule
150 g anglické slaniny
2 větší brambory
2 lžíce sádla
1 litr zeleninového vývaru
sůl
mletý pepř
česnek
máta
4 plátky toustového chleba

Postup vaření podle receptu

Na lžíci sádla opečeme 50 g nakrájené slaniny a cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme hrášek a oloupané brambory nakrájené na kostky.

Společně osmahneme, poté přilijeme vývar, přidáme česnek, osolíme, opepříme a vaříme, dokud to nezměkne.

Přihodíme tři lístky máty a všechno rozmixujeme do jemného krému.

Na zbytku sádla osmahneme slaninu a toustový chléb, které pak použijeme jako dekoraci na talíři.

Co jste ještě nevěděli o receptu Polévka z mraženého hrášku s mátou

Polévka z mraženého hrášku s mátou je osvěžující a chutné jídlo, ideální pro letní dny. Tato jednoduchá polévka se připravuje z kvalitního mraženého hrášku, který si zachovává své živiny a sladkou chuť. Přidání máty dodává polévce příjemnou svěžest a aromatičnost, což činí pokrm jedinečným. Polévku lze podávat teplou nebo studenou, což ji činí velmi univerzální. Je skvělou volbou jako lehký předkrm nebo samostatné jídlo, ať už pro rodinnou večeři nebo i na party s přáteli.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: restování, vaření, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, večeře, snadný, polévky, pro začátečníky, podzimní, zimní recepty, krémové, luštěninové

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Polévka z mraženého hrášku s mátou.

Přidat komentář