Polévka z mraženého hrášku s mátou

Výborná krémová polévka z mladého hrášku přinese svěžest na váš slavnostní stůl. Spojení hrášku a slaniny vytváří ideální základ této polévky, zatímco čerstvá máta...
Ingredience aneb co potřebujete
350 g mraženého hrášku
1 cibule
150 g anglické slaniny
2 větší brambory
2 lžíce sádla
1 litr zeleninového vývaru
sůl
mletý pepř
česnek
máta
4 plátky toustového chleba
Postup vaření podle receptu
Na lžíci sádla opečeme 50 g nakrájené slaniny a cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme hrášek a oloupané brambory nakrájené na kostky.
Společně osmahneme, poté přilijeme vývar, přidáme česnek, osolíme, opepříme a vaříme, dokud to nezměkne.
Přihodíme tři lístky máty a všechno rozmixujeme do jemného krému.
Na zbytku sádla osmahneme slaninu a toustový chléb, které pak použijeme jako dekoraci na talíři.
Co jste ještě nevěděli o receptu Polévka z mraženého hrášku s mátou
Polévka z mraženého hrášku s mátou je osvěžující a chutné jídlo, ideální pro letní dny. Tato jednoduchá polévka se připravuje z kvalitního mraženého hrášku, který si zachovává své živiny a sladkou chuť. Přidání máty dodává polévce příjemnou svěžest a aromatičnost, což činí pokrm jedinečným. Polévku lze podávat teplou nebo studenou, což ji činí velmi univerzální. Je skvělou volbou jako lehký předkrm nebo samostatné jídlo, ať už pro rodinnou večeři nebo i na party s přáteli.