Rybí polévka se smetanou
Nejprve ryby uvaříme v osolené vodě se střikem bobkového listu a pepřovými kuličkami. Poté je scedíme a uchováme rybí maso v teple. Z másla a mouky připravíme...
Ingredience aneb co potřebujete
asi 500 g ryb
kořenová zelenina
mražený hrášek
kousek másla
hladká mouka
sůl
pepř
1 smetana
šafrán
2 bobkové listy
4 kuličky pepře
Postup vaření podle receptu
Nejprve uvaříme ryby v osolené vodě s bobkovým listem a pepřovými kuličkami, poté je scedíme a uchováme v teple. Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a zalijeme rybím vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a šafrán, vše provaříme, a nakonec vmícháme hrášek a smetanu.
Polévku dochutíme podle chuti kořením. Rybu položíme na talíře a zalijeme ji horkou polévkou. Servírujeme s opečenými krutony.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou je lahodný a výživný pokrm, který potěší milovníky rybích specialit. Tato polévka se připravuje z čerstvých ryb, jako jsou treska nebo losos, a je obohacena o zeleninu, bylinky a koření, což jí dodává výjimečnou chuť. Smetana na závěr jemně zahustí polévku a přidává krémovost. Podává se teplá, často s čerstvým chlebem nebo krutony. Rybí polévka se smetanou je ideální volbou nejen na nedělní oběd, ale také na slavnostní příležitosti, kdy chce člověk potěšit své hosty.

Tomáš Rohlena