Sýrová česnečka

Sýrová česnečka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Česnečka je výborná jako lék po propité noci.

Ingredience aneb co potřebujete

1 ks vejce
1 ks mrkev
4 ks brambory
5 kuliček nové koření
1 ks celer
2 lžíce máslo
20 dkg tvrdý sýr
3 stroužky česnek
1 ks petržel
podle chuti kmín
pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Na pánvi si rozehřejeme máslo a na něm orestujeme zeleninu, tu pak zalijeme nejlépe vývarem. Přidáme nakrájené brambory, nové koření, kmín, sůl a pepř a vše povaříme.

Poté, co je vše měkké, přidáme najemno nakájený česnek a vmícháme vajíčko.

Hotovou polévku zasypeme strouhaným sýrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Sýrová česnečka

Sýrová česnečka je oblíbená česká polévka, která spojuje dva lahodné prvky – česnek a sýr. Její základ tvoří vývar, do kterého se přidává čerstvě nasekaný česnek, brambory a často také různé koření. Na závěr se do polévky vmíchá roztavený sýr, což jí propůjčuje krémovou konzistenci a bohatou chuť. Česnečka je nejen výborným zdrojem vitamínů, ale také skvělým posilněním při nachlazení. Tato jedinečná polévka je ideální volbou pro chladné zimní dny a nenechá vás na holičkách.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Chuťovky, Polévky
Štítky: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Sýrová česnečka.

Přidat komentář