Hráškový krém s kořeněnými krutony a slaninou

Nakrájejte cibuli na drobno a nechte ji na kousku másla zesklovatět v hrnci. Poté přidejte oloupané brambory nakrájené na kousky a hrášek a vše...
Ingredience aneb co potřebujete
50 g másla
2 šalotky
2 brambory
400 g čerstvého nebo mraženého hrášku
150 g plátkové slaniny
0,5 l zeleninového vývaru
Na krutony
4 plátky veky
1 lžička mleté skořice
špetka mletého chilli
30 g másla
Postup vaření podle receptu
Nakrájejte cibuli na malé kousky a nechte ji osmahnout na másle, dokud nezměkne. Přidejte oloupané brambory nakrájené na kostičky a hrášek, a vše krátce opékejte, dokud nezměkne. Poté zalijte směs vývarem a pomocí ponorného mixéru rozmixujte přímo v hrnci. Nakonec polévku přeceďte přes jemný cedník.
Nejdříve nakrájíme veku na malé kousky. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme kostky veky a posypeme je skořicí a chilli podle chuti. Smažíme, dokud nejsou zlatavé, a při servírování polévky je přidáme na závěr.
Na suchou pánev dejte plátky libové slaniny a opečte je z obou stran, tím získáte slaninové chipsy, kterými polévku při podávání ozdobíte.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hráškový krém s kořeněnými krutony a slaninou
Hráškový krém s kořeněnými krutony a slaninou je lahodné a výživné jídlo, které potěší všechny milovníky zelených pokrmů. Krémová textura hrášku je dokonale vyvážená s křupavými krutony, které jsou ochuceny směsí koření, jež dodává pokrmu zajímavý akcent. Kromě toho, křupavá slanina přináší slanou chuť, která obohacuje celkový zážitek. Tento pokrm je ideální jako předkrm nebo lehká večeře a skvěle se hodí k podávání s čerstvým pečivem.