Rychlá pórková polévka

Rychlá a jednoduchá pórková polévka.
Ingredience aneb co potřebujete
5 ks středně velký pórek
1 ks vejce
2 kostky masox
sůl
mletý pepř
2-3 lžic hladká mouka
máslo
3 lžíce olej
Postup vaření podle receptu
Pórky očistíme, povadlé části odkrojíme, podélně rozkrojíme, propláchneme a pokrájíme nadrobno.
V hrnci rozehřejeme olej s máslem, přisypeme mouku a lehce restujeme dozlatova. Pak zalijeme studenou vodou, přidáme masox a přivedeme k varu. Do vřící polévky dáme pórek a vaříme 15 minut doměkka. Ochutíme solí a pepřem. Kdo má rád, může přidat smetanu na zjemnění.
Vařící polévku sejmeme z plotny, vyklepneme do ní vejce, které vidličkou rozšleháme a nakonec přidáme jemně nakrájenou petrželku.
Rychlou pórkovou polévku podáváme s čerstvým pečivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlá pórková polévka
Rychlá pórková polévka je skvělým řešením pro zaměstnané kuchaře, kteří chtějí připravit zdravé a chutné jídlo. Její příprava nezabere více než 30 minut a vyžaduje jen pár základních surovin, jako jsou pór, brambory, zeleninový bujón a smetana. Díky jemné chuti pórku je polévka lahodná a vydatná, ideální na zahřátí během chladných dní. Můžete ji obohatit o bylinky či krutony, které dodají pokrmu na zajímavosti a kvalitě. Tato polévka se stane vaší oblíbenou volbou pro rychlé a zdravé jídlo.