Rychlá pórková polévka

Rychlá pórková polévka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Rychlá a jednoduchá pórková polévka.

Ingredience aneb co potřebujete

5 ks středně velký pórek
1 ks vejce
2 kostky masox
sůl
mletý pepř
2-3 lžic hladká mouka
máslo
3 lžíce olej

Postup vaření podle receptu

Pórky očistíme, povadlé části odkrojíme, podélně rozkrojíme, propláchneme a pokrájíme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme olej s máslem, přisypeme mouku a lehce restujeme dozlatova. Pak zalijeme studenou vodou, přidáme masox a přivedeme k varu. Do vřící polévky dáme pórek a vaříme 15 minut doměkka. Ochutíme solí a pepřem. Kdo má rád, může přidat smetanu na zjemnění.

Vařící polévku sejmeme z plotny, vyklepneme do ní vejce, které vidličkou rozšleháme a nakonec přidáme jemně nakrájenou petrželku.

Rychlou pórkovou polévku podáváme s čerstvým pečivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlá pórková polévka

Rychlá pórková polévka je skvělým řešením pro zaměstnané kuchaře, kteří chtějí připravit zdravé a chutné jídlo. Její příprava nezabere více než 30 minut a vyžaduje jen pár základních surovin, jako jsou pór, brambory, zeleninový bujón a smetana. Díky jemné chuti pórku je polévka lahodná a vydatná, ideální na zahřátí během chladných dní. Můžete ji obohatit o bylinky či krutony, které dodají pokrmu na zajímavosti a kvalitě. Tato polévka se stane vaší oblíbenou volbou pro rychlé a zdravé jídlo.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rychlá pórková polévka.

Přidat komentář