Jarní bramborová polévka

Tato skvělá jarní polévka vám rozhodně zvedne náladu. Díky bramborám je výživná, medvědí česnek a šťovík jí dodají krásnou barvu a výraznou chuť, a libeček...
Ingredience aneb co potřebujete
3-4 brambory
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce špaldové mouky
1 malá lžička kmínu
1 hrst listů šťovíku
1 svazek medvědího česneku
libeček
petrželka
100 ml smetany
zeleninový vývar
sůl
Postup vaření podle receptu
Z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku, kterou za neustálého míchání zředíme zeleninovým vývarem, dobře promícháme a přivedeme k varu.
Do hrnce dáme oloupané brambory nakrájené na kostičky a kmín a vaříme, dokud nebudou měkké.
Jemně nasekáme listy česneku a šťovíku, smícháme je s libečkem a dáme do polévky, kterou ještě krátce povaříme.
Na konci výslednou směs zjemníme smetanou, případně dosolíme a vmícháme nasekanou petržel.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jarní bramborová polévka
Jarní bramborová polévka je lahodné a osvěžující jídlo, ideální pro jarní období. Kombinuje čerstvé brambory, mladou cibulku, bylinky a zeleninu, což jí dodává svěží chuť. Tato polévka je nejen chutná, ale také výživná; nabízí vysoký obsah vlákniny a vitamínů. Je oblíbená pro svou jednoduchost a rychlou přípravu, což ji činí skvělou volbou pro každodenní vaření. Jarní bramborová polévka se skvěle hodí jako předkrm nebo lehký hlavní chod, často podávaná s kouskem čerstvého chleba.