Žampiónová polévka

Žampiónová polévka
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 4

Žampiony mají delikátní houbovou příchuť a jejich polévka je skvělá. Tentokrát ale zkusíme něco jiného než tradiční krém. Připravme si polévku,…

Ingredience aneb co potřebujete

350 g čerstvých žampiónů
2 brambory
3 jarní cibulky
30 g másla
1 lžíce hladké mouky
700 ml zeleninového vývaru (dle potřeby)
150 ml smetany na vaření 12%
polévkové koření
kmín
bílý pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Žampiony pečlivě umyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

Brambory zbavíme slupky, umyjeme je a nakrájíme na malé kousky.

Omytou jarní cibuli nakrájíme na kolečka, přičemž bílou a zelenou část oddělíme.

Na pánvi rozpustíme máslo a jemně na něm osmahneme bílou část cibule.

Přidáme očištěné žampiony a vše pořádně osmahneme.

Na závěr přidáme hladkou mouku a opražíme ji do růžova.

Přilijeme vývar a přimícháme nakrájené brambory s kmínem.

Vaříme na středním ohni přibližně 20 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem a kořením do polévky.

Na závěr polévku obohatíme smetanou, kterou pouze prohřejeme. Podáváme ji teplou, s ozdobou ze zelené části jarních cibulek.

Co jste ještě nevěděli o receptu Žampiónová polévka

Žampiónová polévka je oblíbený a chutný pokrm, který potěší milovníky houbových jídel. Její příprava je jednoduchá a rychlá, což ji činí ideální volbou pro každodenní vaření. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé žampiony, brambory, cibule a smetana, které společně vytvářejí krémovou a aromatickou chuť. Polévka se obvykle podává s čerstvým pečivem a posypaná petrželkou. Tento výživný a lahodný pokrm si oblíbila celá rodina a je skvělým způsobem, jak si vychutnat sezónní houby v teplých a útulných nudlových dnech.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (61 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, houby, restování, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, do 100 korun, snadný, polévky, do 30 minut, podzimní, vegetarianské, houbové

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Žampiónová polévka.

Přidat komentář