Žampiónová polévka

Žampiony mají delikátní houbovou příchuť a jejich polévka je skvělá. Tentokrát ale zkusíme něco jiného než tradiční krém. Připravme si polévku,…
Ingredience aneb co potřebujete
350 g čerstvých žampiónů
2 brambory
3 jarní cibulky
30 g másla
1 lžíce hladké mouky
700 ml zeleninového vývaru (dle potřeby)
150 ml smetany na vaření 12%
polévkové koření
kmín
bílý pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Žampiony pečlivě umyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
Brambory zbavíme slupky, umyjeme je a nakrájíme na malé kousky.
Omytou jarní cibuli nakrájíme na kolečka, přičemž bílou a zelenou část oddělíme.
Na pánvi rozpustíme máslo a jemně na něm osmahneme bílou část cibule.
Přidáme očištěné žampiony a vše pořádně osmahneme.
Na závěr přidáme hladkou mouku a opražíme ji do růžova.
Přilijeme vývar a přimícháme nakrájené brambory s kmínem.
Vaříme na středním ohni přibližně 20 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem a kořením do polévky.
Na závěr polévku obohatíme smetanou, kterou pouze prohřejeme. Podáváme ji teplou, s ozdobou ze zelené části jarních cibulek.
Co jste ještě nevěděli o receptu Žampiónová polévka
Žampiónová polévka je oblíbený a chutný pokrm, který potěší milovníky houbových jídel. Její příprava je jednoduchá a rychlá, což ji činí ideální volbou pro každodenní vaření. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé žampiony, brambory, cibule a smetana, které společně vytvářejí krémovou a aromatickou chuť. Polévka se obvykle podává s čerstvým pečivem a posypaná petrželkou. Tento výživný a lahodný pokrm si oblíbila celá rodina a je skvělým způsobem, jak si vychutnat sezónní houby v teplých a útulných nudlových dnech.