Zeleninová polévka se smetanou a sýry

Zeleninová polévka se smetanou a sýry
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Zeleninu nejprve umyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme zeleninu. Mícháme a opékáme asi 6 minut. Přilijeme...

Ingredience aneb co potřebujete

cca 20 ks ředkviček
půlka malého květáku
asi 15 cm porku, pokud máme pěkné zelené listy, tak i je přidáme
1 cibule
půlka červené a 1 půlka zelené kapie
1 - 2 stroužky česneku
1 smetana na vaření
1 sýr s šunkovou příchutí a 1 paprikový (lze dát i jiné) viz POZN.
asi 50 gramů nivy (lze vynechat, nahradit..) viz POZN.
do hotové polévky pár cherry rajčátek
1-2 lžíce mouky na zahuštění
olej
vývar
petrželka, kopr či jiné bylinky ze zahrádky

Na dochucení
sůl
pepř
případně ocet nebo lžíce zakysanky

Postup vaření podle receptu

Zeleninu omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme zeleninu. Restujeme asi 6 minut. Zalijeme vývarem (nejlépe zeleninovým) tak, aby jen zakryl zeleninu, a dusíme přibližně 16 minut, dokud není zelenina akorát měkká. Opepříme, ale se solí buďme opatrní kvůli sýrům.

Rozmixujeme, přidáme smetanu smíchanou s moukou a vaříme další přibližně 15 minut.

Do směsi přidáme sýry a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté přidáme nakrájené ředkvičky a několik cherry rajčat, a pokud chceme, můžeme přidat i petrželku. Sporák vypneme a ještě to promícháme.

Ochutíme a necháme asi 7 minut, aby se chutě spojily, a poté podáváme. Kombinace cherry rajčátek, ředkviček a ostatní zeleniny se sýry vytváří zajímavou jemně pikantní chuť. Už jsem dál neochucovala.

Co jste ještě nevěděli o receptu Zeleninová polévka se smetanou a sýry

Zeleninová polévka se smetanou a sýry je lahodný pokrm, který spojuje čerstvou zeleninu s krémovou chutí. Tato polévka je bohatá na vitamíny a minerály, což z ní činí zdravou volbu pro každého. Smetana dodává jemnost a sýry, jako parmezán nebo cheddar, dokonale obohacují chuť. Lze ji podávat jako předkrm nebo hlavní chod, ideálně s kouskem čerstvého chleba. V chladných dnech vás zahřeje a potěší vaše chuťové pohárky. Vyzkoušejte tuto variaci a dejte svému jídelníčku novou dimenzi!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (31 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: restování, vaření, oběd, běžný den, večeře, česká, polévky, zeleninové, sýry, středně náročný, zeleninová jídla, krémové, ředkvičky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Zeleninová polévka se smetanou a sýry.

Přidat komentář