Podmáslová polévka

Podmáslová polévka
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Čerstvé houby důkladně umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Poté je dáme vařit do vody, osolíme, přidáme kmín a vaříme, dokud nejsou měkké. Zatím si v malém hrnci...

Ingredience aneb co potřebujete

směs čerstvých hub všeho druhu
1 litr podmáslí nebo Acida
1 zakysaná smetana (není nutná)
1 litr vody
3 polévkové lžíce polohrubé mouky
kmín
sůl
asi 5 dkg másla

Postup vaření podle receptu

Čerstvé houby omyjeme a nakrájíme na menší kousky.

Přidáme vodu, osolíme, přisypeme kmín a vaříme houby, dokud nejsou měkké.

V menším hrnci smícháme hladkou mouku s podmáslím a zakysanou smetanou.

Než nalijeme směs do vroucích hub, vmícháme do ní 2-3 naběračky horkého houbového vývaru, aby byla trochu teplá.

Zabráníme tak zhuštění polévky.

Následně pomalu přilijeme k houbám a stále mixujeme metličkou.

Uvaříme, poté sundáme z ohně, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, servírujeme. Přejeme dobrou chuť!

Co jste ještě nevěděli o receptu Podmáslová polévka

Podmáslová polévka je tradiční pokrm, který se těší oblibě zejména na vesnicích. Tato výživná polévka se připravuje z podmáslí, brambor a různých bylinek, což jí dodává jedinečnou chuť. Je obvykle zahuštěná moukou a dochucená solí, pepřem a česnekem. Podává se teplá, často s kousky čerstvého chleba. Podmáslová polévka je nejen chutná, ale i výživná, ideální pro chladné dny, kdy zahřeje a potěší.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: houby, oběd, běžný den, večeře, do 100 korun, polévky, středně náročný

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Podmáslová polévka.

Přidat komentář