Podmáslová polévka

Čerstvé houby důkladně umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Poté je dáme vařit do vody, osolíme, přidáme kmín a vaříme, dokud nejsou měkké. Zatím si v malém hrnci...
Ingredience aneb co potřebujete
směs čerstvých hub všeho druhu
1 litr podmáslí nebo Acida
1 zakysaná smetana (není nutná)
1 litr vody
3 polévkové lžíce polohrubé mouky
kmín
sůl
asi 5 dkg másla
Postup vaření podle receptu
Čerstvé houby omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
Přidáme vodu, osolíme, přisypeme kmín a vaříme houby, dokud nejsou měkké.
V menším hrnci smícháme hladkou mouku s podmáslím a zakysanou smetanou.
Než nalijeme směs do vroucích hub, vmícháme do ní 2-3 naběračky horkého houbového vývaru, aby byla trochu teplá.
Zabráníme tak zhuštění polévky.
Následně pomalu přilijeme k houbám a stále mixujeme metličkou.
Uvaříme, poté sundáme z ohně, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, servírujeme. Přejeme dobrou chuť!
Co jste ještě nevěděli o receptu Podmáslová polévka
Podmáslová polévka je tradiční pokrm, který se těší oblibě zejména na vesnicích. Tato výživná polévka se připravuje z podmáslí, brambor a různých bylinek, což jí dodává jedinečnou chuť. Je obvykle zahuštěná moukou a dochucená solí, pepřem a česnekem. Podává se teplá, často s kousky čerstvého chleba. Podmáslová polévka je nejen chutná, ale i výživná, ideální pro chladné dny, kdy zahřeje a potěší.