Kapustová polévka se smetanou, bramborem a klobásou

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Čínskou kapustu důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké pásky. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme mouku a necháme…
Ingredience aneb co potřebujete
1/2 hlávky menší kapusty
3 brambory
1 nožička pikantní klobásy
150 ml smetany ke šlehání
2-3 stroužky česneku
1 lžička sladké mleté papriky
1/2 lžičky ostré mleté papriky
zeleninový vývar (nebo drůbeží)
50 g másla
50 g mouky
majoránka
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
petrželka
Postup vaření podle receptu
Očištěné brambory nakrájíme na malé kousky a kapustu připravíme na tenké pásky.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a osmahneme ji. Poté přimícháme obě papriky, zalijeme vývarem, vše dobře promícháme a přivedeme k varu.
Do hrnce dáme nakrájené brambory a kapustu, přidáme prolisovaný česnek a vaříme asi 20 minut, dokud nebudou měkké.
Na závěr přidáme kolečka klobásy a majoránku, a vše společně dovaříme.
Polévku obohatíme smetanou, osolíme a opepříme, krátce povaříme a na závěr přidáme petržel.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kapustová polévka se smetanou, bramborem a klobásou
Kapustová polévka se smetanou, bramborem a klobásou je tradiční české jídlo, které zahřeje a potěší. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvá kapusta, brambory a kvalitní klobása, které společně vytvoří sytý a chutný pokrm. Smetana dodává polévce jemnost a krémovost, zatímco koření zajišťuje výraznou chuť. Tato polévka je ideální na zimní večery a skvěle poslouží jako hlavní chod nebo jako zahřívací předkrm. Navíc si ji můžete přizpůsobit podle vlastních chutí přidáním dalších zelenin nebo bylinek.