Zeleninový vývar s vajíčkem

Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Klobásu rozkrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme sádlo a jemně osmahneme celer, mrkev a klobásu. Vše...
Ingredience aneb co potřebujete
200 g mrkve
150 g celeru
150 g libové klobásy
2 lžíce sádla
1,2 l vody
200 g brambor
2 vejce
4 stroužky česneku
sůl
Postup vaření podle receptu
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Klobásu si připravíme na kolečka. V hrnci zahřejeme sádlo, na kterém krátce osmahneme celer, mrkev a klobásu. Poté přilijeme vodu. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a přidáme je do vroucího vývaru, který vaříme, dokud nezměknou. Před podáváním rozšleháme do polévky dvě vejce, ochutíme solí a přidáme utřený česnek.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zeleninový vývar s vajíčkem
Zeleninový vývar s vajíčkem je lahodné a výživné jídlo, ideální pro všechny, kdo hledají lehký, ale chutný pokrm. Vývar je připraven z čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, celer a petržel, které dodávají bohatou chuť a aroma. Přidání vejce do vývaru nejen zvyšuje nutriční hodnotu, ale také dodává jemnou strukturu. Toto jídlo je oblíbené zejména v zimních měsících, kdy zahřeje a potěší tělo i duši. Je skvělou volbou pro vegetariány a lze ho snadno upravit podle osobních preferencí.