Zeleninový vývar s vajíčkem

Zeleninový vývar s vajíčkem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Klobásu rozkrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme sádlo a jemně osmahneme celer, mrkev a klobásu. Vše...

Ingredience aneb co potřebujete

200 g mrkve
150 g celeru
150 g libové klobásy
2 lžíce sádla
1,2 l vody
200 g brambor
2 vejce
4 stroužky česneku
sůl

Postup vaření podle receptu

Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Klobásu si připravíme na kolečka. V hrnci zahřejeme sádlo, na kterém krátce osmahneme celer, mrkev a klobásu. Poté přilijeme vodu. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a přidáme je do vroucího vývaru, který vaříme, dokud nezměknou. Před podáváním rozšleháme do polévky dvě vejce, ochutíme solí a přidáme utřený česnek.

Co jste ještě nevěděli o receptu Zeleninový vývar s vajíčkem

Zeleninový vývar s vajíčkem je lahodné a výživné jídlo, ideální pro všechny, kdo hledají lehký, ale chutný pokrm. Vývar je připraven z čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, celer a petržel, které dodávají bohatou chuť a aroma. Přidání vejce do vývaru nejen zvyšuje nutriční hodnotu, ale také dodává jemnou strukturu. Toto jídlo je oblíbené zejména v zimních měsících, kdy zahřeje a potěší tělo i duši. Je skvělou volbou pro vegetariány a lze ho snadno upravit podle osobních preferencí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Polévky
Štítky: Zelenina, restování, vaření, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, slané, česká, snadný, polévky, pro začátečníky, zeleninové, s uzeninou

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Zeleninový vývar s vajíčkem.

Přidat komentář